Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

1ste Expo 2020

4 fantastische kunstenaars openen ons gast- kunstenaars seizoen 2020

SHE Art Gallery nodigt iedere maand een aantal talenten uit in de galerie, om naast het vaste aanbod, een extra podium te bieden.
Hier zitten gerenommeerde kunstenaars bij die al naam gemaakt hebben en vaak ook opkomende talenten die van de Academie komen.
Zeker de moeite waard van uw bezoek.

De 1ste Expo 2020 bij SHE Art Gallery loopt van zondag 12 januari tot 7 februari 2020

Kunstenaars:

Marcel Straver (schilderijen met korte kwaststreken)

Hij schildert zijn eigen gekleurde wereld, zijn interpretatie van wat hij waarneemt. Dat doet Marcel in een kenmerkende stijl met korte kwaststreken. Soms blijft hij daarbij wat dichter bij de werkelijkheid en soms abstraheert hij meer.

De onderwerpen blijven meestal herkenbaar en zijn altijd met liefde voor detail en structuur uitgewerkt.
Marcel schildert wat dichtbij gebeurt, een uitzicht vanuit huis, een wandeling, een vergezicht of een detail. Zo blijft de herkenning en persoonlijkheid zichtbaar op het doek.

Karin Snijders (schilderijen van vlasdraad)

Afgelopen tijd is Karin bezig geweest met het onderzoeken hoe zij haar portretten, gemaakt van touw, kan combineren met het grafiek dat ze maakt met zelfgemaakte stempels van touw. Zij heeft gekozen voor een klassieke uitstraling met een knipoog. Het drukwerk doet denken aan Delfts Blauwe tegeltjes, en het touwportret aan een camee. De knipoog zit hem in de geportretteerden, o.a. Amy Winehouse en Sneeuwwitje zijn echt van deze tijd.

Karin Snijders is na haar opleiding aan het St. Lucas in Boxtel zich verder gaan bekwamen in de grafiek. Ze is nu werkzaam als praktiserend kunstenaar en docent beeldende vorming. Na jaren ervaring in de traditionele vormen van grafiek zoekt zij nu de uitdaging in het bedenken van nieuwe vormen van grafiek en combinaties van grafiek en andere vormen van kunst en materialen.

Ze is geïntrigeerd door de mens in al zijn verscheidenheid. Dit uit zich in de vele portretten die zij maakt. Inspiratie put zij uit imperfecties. Haar liefde voor rauwe randjes, losse draadjes en grove oppervlakten zie je terug in haar werk.

Cindy Bakker (foto art)

What’s left behind…is een van de projecten waar zij haar hart in heeft gelegd.

Vervallen villa’s, oude kastelen en leegstaande ziekenhuizen: Cindy vangt de imperfecte schoonheid van verlaten plekken. Gebouwen waar de natuur en de stilte het hebben overgenomen van rijkdom en bedrijvigheid.

In 2017 werd zij gegrepen door Urbex fotografie: van het zoeken naar verborgen locaties tot de spanning van de reis, het inschatten van de risico’s en het mysterie achter de leegstaande panden. Sindsdien legt zij door heel Europa de magie van vervallen plekken vast. In deze verlaten gebouwen schuilt achter elke deur een nieuwe verrassing, waarbij zij vaak geraakt wordt door de bijzondere lichtinval.

Als techniek voegt Cindy meerdere foto’s met verschillende belichtingen en instellingen samen tot één beeld. Beelden waar je naar blijft kijken en die je meenemen naar verborgen werelden.

Edith Madou (keramiek)

De beelden die zij maakt zijn figuratief en anekdotisch. Ze gaat altijd uit van het realisme, daarna wordt de werkelijkheid vervormd tot een eigen verhaal.
Haar inspiratie haalt Edith uit ons dagelijks leven en de geschiedenis van Nederland. Alles over de samenleving zoals die was, voedt haar fantasie.

Uit diverse bronnen destilleert zij beelden die vertaald worden in kunstwerken. Niet letterlijk citeren uit ons verleden, maar probeer de sfeer van vroeger te vangen en te vertalen. Zoeken naar het absurde, humoristische en surrealisme.

Door gebruik te maken van keramische technieken kan ze realistisch ogende vissen en stofuitdrukkingen van hout en textiel verwezenlijken. Edith laat keramische vissen in allerlei rare (menselijke) situaties terecht komen. Meestal zijn dit haringen, kabeljauwen of schollen, omdat deze vis het meest verweven is met de Nederlandse geschiedenis.

De formaten van haar beelden zijn heel divers van zo klein dat het in één hand past tot een kubieke meter groot. De titels die de kunstwerken meekrijgen verwoorden de gedachten achter het beeld en vormen daardoor een belangrijk deel van het totaal.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×