Gast kunstenaars januari

In het nieuwe jaar komen 3 gast-kunstenaars naar SHE Art Gallery met hun beste werk. (6 jan-1 febr 2019)
Het zijn alle drie toppers in hun eigen  discipline. Zeker een extra bezoekje waard!

Walter Haenen

We sturen digitale boodschappen, lezen digitale teksten en boeken, kortom, we leven in een digitaal tijdperk. Walter bewerkt foto’s digitaal zoals oude meesters schilderden, in lagen. Soms heel veel lagen.. dit resulteert in beelden met een WOW factor..

“Ik ben Walter Haenen, kunstfotograaf. Vanuit mijn jeugd ben ik al geboeid door fotografie. Mijn oudere broer had een donkere kamen, waar hij dagelijks in bezig was. Ik ben zelf vanaf 1976 bezig met fotografie.Vanaf die tijd tot 2000 had ik ook een donkere kamer. De geur van deze chemicaliën en het fotopapier heeft me altijd geprikkeld…..

Ik ben al heel lang geïnteresseerd in kunst. In de 90-er jaren ben ik veel bezig geweest met airbrush, ook met schilderkunst. Vanaf 2000 ben ik digitaal gaan fotograferen. Vanaf 2015 ben ik veel met modellen gaan werken. In 2016 leerde ik mezelf dieper werken met Photoshop. Door middel van lagen creëerde ik platen die het midden houden tussen schilderkunst, airbrush en fotografie. De 3 disciplines verenigd in digitale kunst. Het resulteert in beelden die de zintuigen prikkelen. Bijna altijd een reactie oproepen.Vanaf 2017 ben ik gaan exposeren, er is veel belangstelling voor mijn werk.

Wat ik met mijn kunst tot uitdrukking breng:
De schoonheid van de vrouw, de kracht, emoties, maar ook de balans van de vrouw met haar omgeving. Haar verdriet, depressies, kracht, maar ook kwetsbaarheid….. 

Ik ben volledig autodidact.”

Sonja David

Sonja schildert kleurrijk intuitief en met vele lagen. Haar stijl kenmerkt zich door eenvoud. De lagen maken het spannend terwijl de figuren in al hun eenvoud stralen.

“Zelfkennis is een reis door de eigen ervaringen.
Even iets over mezelf. Ik ben geboren in een klein Zeeuws dorp, Zuiddorpe. Een beetje overal gewoond Nederland, België op verschillende plaatsen en nu dus in Eindhoven beland, waar ik hoop, nog lang te kunnen blijven wonen. Met het schilderen ben ik op latere leeftijd gestart, nadat, zoals bij velen, de zoon groter wordt en meer tijd voor mezelf krijgt buiten mijn reguliere werk om.

Qua schilderen heb ik een aantal cursussen en workshops gevolgd. Daarnaast natuurlijk veel oefenen en oefenen. Mijn eigen stijl ontwikkeld, waar ik me goed bij voel met een goed stuk muziek. Dat kan van klassiek/jazz tot keiharde rock zijn. Het is maar hoe ik me voel, dan doet mijn kwast of paletmes de rest. Mijn stijl is variërend van abstract tot vrij realisme. Ik zou zeggen, geniet van het kijken en ga rijker naar huis.
Kunst is geen realiteit, maar de realiteit is kunst.”

Emilie Cilissen

Haar passie is het schilderen van Afrikaanse mensen en dieren in niet natuurlijke, bijzondere kleurcombinaties. Deze ambitie komt voort uit een onuitputtelijke bron, haar geliefde Continent. Als Emilie schildert beleeft zij weer de momenten, dat zij in Afrika diverse malen rondreisde en fotografeerde. Als autodidact begon ze met schilderen en volgde cursussen, workshops en verdiepte zich in technieken. Haar eigen stijl ontstond door te experimenteren, wat resulteerde in kleurrijke portretten van vrouwen, kinderen en dieren. Ze schildert in zowel acryl- en olieverf en gebruikt combinaties met mixed media.

Portretten van Afrikaanse schoonheden, beauty’s, kinderen en dieren schildert Emilie op groot formaat doek. Daarnaast maakt zij kleine schilderijen van portretten van kinderen, waarvan zij een deel van de opbrengst doneert aan een opvanghuis voor kinderen “Umbrella of Hope” in Nyeri, Kenia, en aan haar foster-olifantje Zongoloni.

Haar interesse voor Afrika begon al met het lezen over ontdekkingstochten naar de Nijl, en de wilde dierenwereld, met films oa Out of Africa en Gorilla’s in de Mist. Zij heeft rondgereisd in Egypte, Tanzania, Kenia en Zuid Afrika. Haar grote helden zijn Nelson Mandela, Jane Goodall, Dian Fossey, Joy en George Adamson, David en Dme Daphne Sheldrick en sir David Attenborough.

Haar belevenissen in Afrika schildert ze, en ook in de nabije toekomst gaan deze verhalen in boekvorm verschijnen.

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×