Gast kunstenaars @ SHE Art Gallery

Van 2 tot en met 28 december schitteren de werken van kunstenaars Frank van Meurs en Nicole van Oss, in de galerie. Beide kunstenaars hebben een prachtig kleuren pallet en zijn zeker de moeite van een bezoekje aan de galerie waard.

 

Frank van Meurs

Deze mixed media kunstenaar wordt geïnspireerd door grote steden of landen in het algemeen.  Hij kan genieten van mooie architectuur, graffiti of vervallen gebouwen. Net als bij muziek probeert Frank de kenmerkende, unieke sfeer zoveel mogelijk probeer over te brengen.
Tijdens lessen die hij heeft gevolgd op een grafische opleiding is de basis ontstaan voor het gebruik van typografie en (grafische) kunst.

De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met mixed media. Het leuke hieraan is dat ik bestaande foto’s en andere materialen gecombineerd kunnen worden om zo een mooi en uniek beeld te creëren.
Zijn werk is zeer expressief, mixed media is een understatement.

Herinnering:
“Een herinnering is een ervaring uit het verleden die in het geheugen is opgeslagen, en die men zich voor de geest kan halen”.

Herkenning:
“Herkenning is een fase in de waarneming, waarbij uit een ongeordende hoeveelheid signalen een object of verschijnsel als zodanig wordt geconstrueerd, dat dit overeenstemt met informatie in een geheugensysteem. Herkennen gaat vaak gepaard met een gevoel of beleving.”

Vanuit deze 2 definities probeert Frank altijd zijn schilderijen te maken. Hij wil met zijn werken bereiken dat mensen in gedachten weer terug gaan naar de tijd en sfeer van een bepaald liedje of in gedachten weer terug gaan naar die mooie stad.

 

“Art is for everybody”
Keith Haring

 

 

 

Nicole van Oss

Kijken…….Kijk eens langer dan 30 seconden naar iets of iemand om je heen.
Onderweg, op je werk, thuis, waar je ook bent.
Je gaat kleuren, lijnen, licht en donker, schaduw en glans zien.

Dat is wat Nicole inspireert. Hiermee beginnen haar schilderijen, ze zijn zeker uniek te noemen.
Nicole schildert voornamelijk met acrylverf op doek en maakt vooral gebruik van spatels.
Hiermee kan zij eindeloos vormen.

Haar getoonde 3-luik heet “Gedachten” 100 x 160 cm

Nicole van Oss (1964) woont en werkt in Gemert. Interesse in en bezig zijn met schilderen en muziek zijn bij haar al op jonge leeftijd begonnen. Ze voelen als verweven en gaan breed. Wanneer zij saxofoon speelt of naar muziek luistert, beleeft zij schilderijen in het verhaal van de muziek. Liefst klassiek of modern klassieke muziek, maar soms vliegt het alle kanten op.

Vaak worden die beelden later weer een werk. Naast muziek is omgeving altijd een grote inspiratiebron voor Nicole.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×