Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Kijk, Zie, Geef en Beleef

De laatste gast expositie van 2019 loopt van 24 november tot en met 20 december
Mooie kans om nog een mooi presentje voor onder de Kerstboom in te slaan, voor uzelf of een geliefde.

‘Kijk Zie Geef en Beleef’

Met wel 6 gast kunstenaars

Lidy Scholten

Na vele jaren als docent Beeldende Vorming les te hebben gegeven in Tekenen en Textiele Werkvormen is Lidy zich gaan toeleggen op het maken van schilderijen. Zij schildert het liefst non-figuratief en haar werk kenmerkt zich door strakke, duidelijke en krachtige vormen.

Deze schilderijen noemt zij “Reflecties”, omdat ze door middel van lichteffecten zoveel mogelijk kleur-weerkaatsing en kleurverschillen probeert te verkrijgen. Het spel van licht en reflecties produceert een caleidoscoop van sterke contrasten en kleuren vol energie en dramatische expressie.

Haar schilderijen zijn gebaseerd op door haarzelf samengestelde materiaal arrangementen. Lidy maakt hiervoor een compositie met een grote verscheidenheid aan glanzende textiele en industriële materialen, die zij d.m.v. vouwen, plooien en andere textiele technieken qua structuur verandert. Schaduwwerking speelt hierbij een grote rol.

De invloed van licht en het verrassende effect van glans en spiegeling op gestructureerde materialen met de bijbehorende schaduwpartijen vindt ze uitermate boeiend. Deze effecten zo gedetailleerd en realistisch mogelijk weer te geven op het doek zijn voor Lidy de grote uitdaging. Je zou kunnen spreken van een realistische weergave van een onrealistisch onderwerp.

Helga Renders

Helga Renders, beeldend kunstenaar uit Herentals, België, leerde schilderen als autodidact. Zo ontwikkelde zij haar eigen stijl.
Momenteel volgt ze ook een opleiding in de beeldhouwkunst.

Helga houdt van spelen met kleur en licht. Door de juiste compositie te zoeken tracht zij een sterker beeld neer te zetten, dat de gemoedstoestand benadrukt. Haar schilderijen zijn een opsomming van persoonlijke ervaringen en gevoelens die voor iedereen herkenbaar zijn. Het blijft boeiend om haar schilderijen te ‘lezen’.  Pak je stoel of je favoriete zetel en genieten maar.

Bas Berkelmans

Verwondering is wat je voelt als je de metalen kunstwerken van Bas Berkelmans voor de eerste keer ziet. Verwondering door het mooie ontwerp maar ook door de precisie, toewijding en zorgvuldigheid waarmee ieder kunstwerk is gemaakt.

De kunstwerken zijn een weerspiegeling van de natuur. Het licht verandert de schaduw van het kunstwerk waardoor het op ieder moment van de dag weer anders op de muur reflecteert. Dat is fascinerend.

Wandelen in het bos met de hond, houthakken, eigen groente kweken en vissen. Bas en zijn vrouw Nicole zijn altijd wel buiten te vinden.

Het is een bijzonder duo. Nicole een enthousiaste en ondernemende vrouw, creatief met potlood en kwast. Als zij door het bos wandelt, kijkt zij met andere ogen naar de natuur. Voor haar is een blad geen afval maar juist een inspiratiebron voor een tekening.
Bas een rustige en geduldige man die graag met zijn handen van niets, iets maakt. Dat vindt hij een prachtig proces. Hij is altijd op zoek naar oud ijzer met een verleden zoals oude kasten, lades of platen. Het geeft hem voldoening om van afgedankt materiaal weer iets nieuws te creëren.
Het echtpaar vult elkaar heel goed aan. Nicole tekent en legt de basis voor een ontwerp, samen komen zij tot het uiteindelijke ontwerp en Bas legt al zijn geduld en toewijding in het bewerken van het metaal.
Zo ontstaat een uniek en prachtig kunstwerk uit gerecycled metaal.

Geeske van de Molengraft

Haar vaardigheden en interesses op creatief vlak zijn erg uiteenlopend. Lang zocht zij naar de ideale combinatie van deze aspecten tot in 2017 het eureka-moment kwam; het ontwerpen en maken van wandobjecten met geïntegreerde verlichting!
Door het gebruik van verschillende materialen en technieken, kan Geeske hierin vrijwel al haar vaardigheden en interesses verenigen.

Max Baris

Max Baris uit Hendrik-Ido-Ambacht, schildert verstilde stadsgezichten en industriële omgevingen. De onderwerpen zijn alledaags, meestal beeldvullend weergegeven, geïsoleerd van hun omgeving; vereenzaamde, soms desolate stillevens, soms ruw opgezet, soms fijn uitgewerkt, maar altijd trefzeker. Het werk suggereert de aanwezigheid van mens en bedrijvigheid, maar vertoont in feite inactiviteit en leegte. Het nodigt uit tot fantaseren, je hebt de neiging om achter de verf te willen kijken.

Edith Madou

De beelden die zij maakt zijn figuratief en anekdotisch. Ze gaat altijd uit van het realisme, daarna wordt de werkelijkheid vervormd tot een eigen verhaal.
Haar inspiratie haalt Edith uit ons dagelijks leven en de geschiedenis van Nederland. Alles over de samenleving zoals die was, voedt haar fantasie.

Uit diverse bronnen destilleert zij beelden die vertaald worden in kunstwerken. Niet letterlijk citeren uit ons verleden, maar probeer de sfeer van vroeger te vangen en te vertalen. Zoeken naar het absurde, humoristische en surrealisme.

Door gebruik te maken van keramische technieken kan ze realistisch ogende vissen en stofuitdrukkingen van hout en textiel verwezenlijken. Edith laat keramische vissen in allerlei rare (menselijke) situaties terecht komen. Meestal zijn dit haringen, kabeljauwen of schollen, omdat deze vis het meest verweven is met de Nederlandse geschiedenis.

De formaten van haar beelden zijn heel divers van zo klein dat het in één hand past tot een kubieke meter groot. De titels die de kunstwerken meekrijgen verwoorden de gedachten achter het beeld en vormen daardoor een belangrijk deel van het totaal.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×