Licht & Balans

Gast expositie van 6 Nederlandse kunstenaars van hoog niveau

Deze heerlijke expositie ‘Licht & Balans’ opent zondag 23 juni t/m vrijdag 19 juli 2019

Bram van Baalen

Pas na zijn veertigste begon Bram serieus met schilderen. Fotografie, zijn andere passie, levert vaak zijn inspiratie voor zijn schilderijen.

“De essentie van een schilderij is voor mij het tot staan brengen van de werkelijkheid op een moment dat zij boven zichzelf uitstijgt. Het schilderij biedt bescherming tegen de vluchtigheid van de realiteit.”
Licht & Balans is een thema dat goed bij zijn werken aansluit. Balans is te vinden in zijn composities en in zijn schakeringen van licht en schaduwen.

Melanie van der Heijden

Niet voor het eerst en hopelijk ook niet voor het laatst. Wij zijn trots dat Melanie haar krachtige en speelse werken exposeert in onze galerie!

Op haar doeken gebruikt zij meer dan alleen verf. Pure materialen als hout, stof en gevonden voorwerpen vinden ook hun plek op het doek . Melanie houdt van de structuur, tastbaarheid en ‘echtheid’ die dit aan het schilderij geeft.

In het schildersproces is zij altijd op zoek naar de spanning tussen grafisch en schilderachtig en figuratief en abstract. De kijker hoopt zij zo uit te nodigen tot het onderzoeken van het doek voor een verrassing, herinnering of verwondering!

Melanie toont haar NIEUWSTE WERK.

Marcel de Groot

Deze expositie Licht & Balans, is Marcel op het lijf geschreven.
Of zijn werken druk zijn of juist sereen, ze zijn altijd in balans.

‘Realisme is de primaire dimensie die zich aftekent aan de horizon van het bewustzijn op het moment dat dit gevormd wordt.
Dit is een gegeven van onze perceptuele existentie waarin we zijn gevormd en geconditioneerd.

Maar het is niet het enige referentiekader dat we hebben gekregen in dit leven.
Aan de andere kant van deze balans ligt de

FANTASIE.

Karin Snijders

Karin Snijders is na haar opleiding aan het St. Lucas in Boxtel zich verder gaan bekwamen in de grafiek. Ze is nu werkzaam als praktiserend kunstenaar en docent beeldende vorming.

Na jaren ervaring in de traditionele vormen van grafiek zoekt zij nu de uitdaging in het bedenken van nieuwe vormen van grafiek en combinaties van grafiek en andere vormen van kunst en materialen.

Ze is geïntrigeerd door de mens in al zijn verscheidenheid. Dit uit zich in de vele portretten die zij maakt.Inspiratie put zij uit imperfecties. Haar liefde voor rauwe randjes, losse draadjes en grove oppervlakten zie je terug in haar werk.

Aart de Lange Pzn

De kleurige, vrolijke werken van Aart de Lange Pzn vormen een afspiegeling van de opgeruimde levenshouding van de maker. ‘Ik wil iedereen er bewust van maken wat een bofkonten we zijn.

Dat we blij mogen zijn met de ogenschijnlijk simpele dingen, zoals de liefde van Deze levenskunstenaar met zijn filosofische kijk en verbeeldingskracht schudt ons ‘wakker’. Hij wil zeggen, voel hoe rijk je bent als je een houvast hebt, wie of wat het ook mag zijn.onze ouders of kinderen.’
Met zijn opvallende en kleurrijke symbolen zoals o.a. huizen, kerkgebouwen, meerpalen, vlaggen en landschappelijke vergezichten laat hij als het ware ons eigen levensverhaal zien. Over hoe bijzonder ‘houvast’ is. Het stemt je tot nadenken en biedt hoop en troost. ‘Juist nu, in deze tijd, waar zekerheden een andere betekenis hebben, hunkeren mensen naar houvast, aandacht voor elkaar, gerechtigheid en gelijkwaardigheid.’

Jan Teunissen

Jan is al een bekend gezicht in de galerie.  Schilderijen in olieverf op paneel, ze komen op ambachtelijke wijze tot stand. De werken zijn waarheidsgetrouw geschilderd, veelal in een klassieke sfeervolle ambiance. Hij heeft een prachtige collectie realistische schilderijen.

De autodidact bestudeert werken van de oude meesters die hij zeer bewondert.De klassieke thema’s en de sfeer vormen zowel inspiratie als uitdaging. Van collega-schilders leert Jan het ambacht beter te beheersen. Hij leert kijken, minutieus kijken.

Gelijk de planten in zijn weelderige tuin, groeit het oeuvre in kwaliteit en omvang. Dat gebeurt niet vanzelf: toewijding en volharding zijn onmisbare sleutels.

 

 

 

 

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×