‘Lucky 7’

Gast expositie van 7 kunstenaars die hun geluk en wijsheid overbrengen in hun werken. ‘ Lucky 7’ expositie loopt van 29 sept t/m 25 okt 2019.
Floor Kurstjens, John Sprengers, Fati Drachmann, Rene Alink, Arlaque, Louky Scheltema en Margret Heeremans.

Floor Kurstjens

DE NATUUR IS MIJN ATELIER

Vanuit haar hart is zij verbonden met alles wat leeft en daardoor is Floor al op jonge leeftijd uitgekomen bij de kunst. Haar werk in mixed media is fel van kleur en vooral bij het abstracte werk speelt zij intuitief met de grens tussen fantasie en werkelijkheid.

Hoe de wereld eruit zien, kan iedereen zelf waarnemen, maar de verborgen kracht erachter probeert de kunstenaar door middel van kleur voelbaar te maken. Zij werkt op paneel, doek en papier en de laatste jaren is Floor ook nog bezig met grafisch werk, aquarel, pigmenten en pentekeningen.

Door haar beroep als astroloog wordt zij ook sterk geïnspireerd, met name door de symboliek ervan die zij dan gutst op paneel.

John Sprengers

Expressief, in lagen opgebouwd, weggeschraapt, opnieuw een laag, of juist weggelaten…………resultaat; werk dat te vangen valt onder de noemer: “Constructivistische abstracten”.

    

Louky Scheltema

Louky is een multidisciplinair kunstenaar. Rode draad in haar autonome werk is de verwondering over wat de mens haar omgeving en de natuur door de mens is veranderd. Oorspronkelijk schildert Louky figuratief met acryl op canvas, nu werkt ze met meerdere materialen, passend bij de maat, de locatie of indruk die ze wil overbrengen.

Zoals series schilderijen in mixed media op canvas, ruimtelijke kleden van zijde en vilt en beschilderingen achter kunststof, glasobjecten met glasfusing en bronzen beelden met glasaccent.

Margret Heeremans

Abstract expressionisme. De schilderkunst van Margret Heeremans is contrastrijk en origineel. Ze verkiest vrijheid van verfbehandeling boven stijlvastheid. De thematiek is net zo veelzijdig want Heeremans richt haar schildersblik zowel naar buiten als naar binnen. Op sommige schilderijen verwerkt ze haar leefomgeving, andere doeken bevatten de weerslag van herinneringen en gevoelens. De composities vormen zich al schilderende, vanuit de impuls van het moment.

Margret schildert met olieverf of acryl. Soms voegt ze andere materie toe en verrijkt het beeldvlak met golfkarton, krantenknipsels of fragmenten uit oude boeken. Afhankelijk van haar stemming brengt ze de verf dik of transparant op. Energieke, zichtbare kwaststreken wisselt ze af met luchtig spatwerk. Zo ontstaat de ruige, weerbarstige verfhuid die kenmerkend is voor de abstracte schilderijen.

Rene Alink

Gerecyclede kranten, epoxy en een berg lef. Het werk van Rene Alinkt verveelt nooit. Wat hem inspireert is muziek, hij is van nature nieuwsgierig en enthousiast. Hij onderneemt en ontwikkelt zichzelf.

Lucky7 expositie SHE Art Gallery

 

 

 

 

 

 

Fati Drachman

Inspiratie haalt zij uit haar omgeving. Gefascineerd door geweldige schilders uit de wereld. Op het moment zijn haar schilderijen abstract en figuratief of een mix hiervan. Zij gebruikt verschillende materialen en houdt ervan om ongebruikelijke materialen te verwerken in een schilderij zo krijgt het een verrassende dimensie. Fati haalt niet bewust ergens inspiratie uit. Soms kan het een kleur zijn of een bepaald materiaal. Vormen, een mooie reis, de natuur of iets wat zij voorbij ziet komen.Waar zij echt veel bewondering voor heeft zijn kunstenaars zoals Rembrandt, Salvador Dalí, Pyke Koch, Carel Willink en Raoul Hynckes.

Arlaque

Haar fotografische kunst is vaak in samenhang met de mens, in al zijn verscheidenheid. Zij gebruikt licht en props om de juiste sfeer in een plaatje te vinden, die sfeer die een emotie oproept.

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×