Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Ritme en kleur

Herhaling in motief,vorm en beleving.

5 top kunstenaars die ieder in hun eigen kracht creëren, met verschillende technieken en stijlen.

Deze gast expositie, Ritme en kleur, loopt van zondag 1 maart tot en met 27 maart 2020

—————————–

Nicole van Oss

Nicole van Oss woont en werkt in Gemert. Natuur is voor haar een grote inspiratiebron.

Ze werkt voornamelijk met acrylverf en maakt vooral gebruik van paletmessen. Indien het voor haar gevoel past werkt ze haar schilderijen af met epoxy.

Haar abstracte rietschilderijen zijn pure fantasie. Ze gaan steeds dieper in natuur, abstractie en materialen.

Mark Schoenmakers

Een passie voor muziek, beweging en kleur! Mark is opgegroeid in een muzikale familie. Dit bracht hem enkele jaren terug op het idee om een serie schilderijen te gaan maken over dit onderwerp. Het resultaat is een serie van zo’n 25 doeken waarvan er door de jaren heen al diversen zijn verkocht. Hij werkt met acrylverf op linnen of canvas en verwerkt de verf met kwasten en spatels.

Zijn laatste werkstukken zijn licht figuratief en laten muzikanten en danseressen zien. Zijn schilderijen kun je omschrijven als een krachtig opgezet lijnenspel in combinatie met felle kleuren waardoor de vrolijke figuren sterk naar voren komen.

Dyonne Kant

Sierlijke vrouwen. Uitbundig dansend of juist ingetogen dat zijn de vrouwen die Dyonne graag schildert.
Schilderen met verschillende technieken zoals; acryl op doek, sumi-e en soms ook beiden door elkaar heen zorgen voor een levendig geheel.

Haar gereedschappen daarbij zijn: kwasten, spatels, paletmes, sponsjes en blote handen.

Beweging, energie, poses en emotie van het model zorgen ervoor dat Dyonne helemaal in de flow opgaat. Het model, de kwast en zijzelf worden als het ware een eenheid. Zo kan ze in haar eigen kern komen en dit alles naar eigen inzicht vertalen op het doek.

Haar opleidingen en werkervaring zijn afkomstig uit de fashion, schilderkunst en interieurstyling.

Yvonne Wittebrood

Yvonne is afgestudeerd docente Tekenen/Handvaardigheid maar  tekent al vanaf het moment dat zij een potlood kon vasthouden. Haar onderwerpen gaan altijd over de mens en het dier in al zijn facetten.

Ze houdt van reizen en dan met name om andere culturen te ontmoeten. Deze ontmoetingen vormen vaak de inspiratiebron tot het maken van een nieuw schilderij. Door het contact met andere volkeren, hun relatie tot elkaar en tot de natuur,  heeft zij mogen ervaren waar het wezenlijk om gaat in het leven. Zoals zorgen voor, ouderliefde , vreugde en samen zijn.

Met behulp van daar gemaakte foto’s stelt Yvonne een nieuwe compositie samen. Aan elk schilderij zit dan ook een verhaal en herinnering. Yvonne schildert met acryl waaraan zij , afhankelijk van het onderwerp, soms kralen, zand, zout etc. toevoegt.

Gemma Smit

Gemma is opgeleid als docent beeldende kunst en vormgeving. In 2008 is zij zelf gaan schilderen. Aanvankelijk vanuit interesse maar vanaf 2014 als professioneel beeldend kunstenaar. De kunst in haar werk wil Gemma niet aan haar publiek uitleggen, want niets is wat het lijkt. Iedereen mag er van genieten en in ieders fantasie ontstaat er een voorstelling zoals die ook bij mij tijdens het proces is ontstaan.

De inspiratie voor haar werk vind ze in het essentialisme van De Stijl en in het colorisme. Kleur gecombineerd met grafische accenten vormen de essentie van Gemma’s werk. Zelfs bij het gebruik van donkere tinten laat zij de kleur overheersen. Daarin zit de uitdaging maar soms is het ook een spannende zoektocht.

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×