Scherven, ijs en verf

Maandexpositie

Voor de maand mei hebben we 6 gastkunstenaars uitgenodigd. Het zijn toppertjes, ieder in zijn of haar eigen discipline. Eigenlijk hadden we de expositie ‘Scherven brengen Geluk’ willen noemen, als verwijzing naar de prachtige sculptures van Willy Alferink. Maar om dat nou hardop uit te spreken in een kunstgalerie, durfden wij toch niet aan.

Het zou ook niet genoeg recht doen aan de kunst van de andere gast-kunstenaars. De variatie is enorm. Wel leuk om te vermelden dat we 2 fotografen erbij hebben, die elk heel ander werk presenteren, heel interessant om te zien. De Frozen Flowers van Ems Willems, daar kan ikzelf mijn ogen niet vanaf houden, bijna magisch. Terwijl de Urbex art ons de prachtige, verleidelijke ,vergane glorie laat zien.
Trudy’s klimmende beeldjes zijn heel aandoenlijk en toch sterk aantrekkelijk.

Dan zijn we aangekomen bij 2 kunstenaars met schilderijen. Het echte monnikenwerk, dat zijn de schilderijen van Willem Berkers, ze maken nieuwsgierig, mij tenminste wel, naar wat erachter zit, of erin, heel meeslepend. En dan de vrijheid, die te vinden is in de werken van Jane Michels, heel kleurrijk en zeker de moeite van uw bezoek waard.

Kunstenaars

Willem Berkers (Schilderijen)

Trudy Dales (Beelden)

Cindy Bakker (Urbex Art -fotografie)

Ems Willems (Frozen-fotografie)

Willy Alferink ( Beelden-scherven)

Jane Michels (schilderijen)

Selly Mares (Lyrisch-abstracte schilderijen)

Selly geeft dat wat heer bezig houdt, weer op haar doek.  Met name haar reizen vormen voor haar een belangrijke inspiratiebron. De sfeer, de mensen en hun cultuur en niet te vergeten, de schitterende natuur. Steeds opnieuw, verrassend en puur. Ieder land laat zijn eigen, onuitwisbare indruk achter.
In haar lyrisch abstracte werken, combineert zij verschillende mixed media met acrylverf. Heldere kleuren contrasteren met grillige materiepartijen. De eenvoudige maar sterke composities worden zo een verwijzing naar de enorme indrukken die haar reizen achterlqten.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×