Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Adolf Dijkstra

Stronghold: A place that has been fortified so as to protect it against attack or where a particular cause or belief is strongly defended or upheld.

Adolf Dijkstra, 1962, roepnaam Dolf.

In zijn huidige werk staat het huis of een afgeleide daarvan centraal. Het is de plek waar we vandaan komen, waar we leven, liefde geven en ontvangen, schuilen, bescherming zoeken of juist willen verlaten om op zoek te gaan naar een nieuwe, misschien betere of spannender, plek.

Strongholds als metafoor voor je eigen wezen, gedachtes en belevingen.

 

  • Schilder
  • Beeldhouwer
Iedereen zoekt een veilige plek voor iets of voor jezelf

Huizen als metafoor | Strongholds

In die zin kun je het huis, of Stronghold (mooie Engelse term), als metafoor zien voor je eigen wezen, familie of als plek waar je ideeën, waarden, herinneringen, overtuigingen e.d. bewaart, verdedigt en/of koestert. Adolf Dijkstra zet deze Stronghold centraal.

In zijn werk gaat het om spanning, verdeling, en de interpretatie van de beschouwer. Het blijkt dat mensen een totaal verschillende beleving kunnen hebben bij hetzelfde werk. Dat intrigeert Adolf en verrast hem telkens weer.

Hij mag graag experimenteren met verschillende materialen zowel in 2D als 3D maar houdt wel de basis vast. Zijn achtergrond als grafisch vormgever is herkenbaar en typerend in zijn werk.

“Wat is nou mooier dan een veilig huis..”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×