Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Ans Pullens

Verleidelijk gekleurde keramische bloemblaadjes op paneel gecomponeerd tot 3D schilderij.

KERAMIEKEN SCHILDERIJEN

Door anders met het materiaal om te gaan dan gebruikelijk, is te zien in haar “Ceramic paintings”. Deze drie dimensionaal schilderijen geven diepte en zorgen voor een bijzonder effect van licht en schaduw. Ans brengt honderden, subtiel en individueel met de hand gevormden stukjes porselein of klei samen tot een ritmisch geheel. Door de vorm, manier waarop het is bevestigd en verandering van licht gedurende de dag zit er beweging in en blijft het werk boeien. Van sereen wit, warm geel, fel rood, intens blauw tot in elkaar overlopende kleurschakeringen.

De “Ceramic paintings” combineren perfect met andere werken, geven diepte en dynamiek.

INSPIRATIE

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan door anders te kijken naar alledaagse dingen, de schoonheid in de natuur of een uitvergroting te maken van een simpel voorwerp, gewas, dier of mens.

  • Keramiste
  • Glas kunstenaar
  • Mozaïst
Anders kijken naar alledaagse dingen en de uitdaging aangaan met het materiaal

Als gepassioneerd Keramist en Mozaïst zoekt Ans de uitdaging in nieuwe technieken en vormen.  Met een voltooide opleiding keramiek en een klassieke opleiding Mozaïek als bagage, heeft zij volop ideeën om nieuwe creaties te maken.

Glassculpturen kandelaars en serveerschalen
“Don’t Waste Nice Objects”

Voor de serie  “Don’t waste nice objects” wordt vintage glaswerk gebruikt om nieuwe kandelaars, serveerschalen en tafelstukken te creëren, waardoor de vorm en functie van de originele objecten verandert. Alle kunstwerken zijn handgemaakt en uniek, samengesteld uit individueel  geselecteerde elementen. Het benadrukt het concept van circulaire economie en  is een combinatie van hergebruik van bestaande glasvoorwerpen en kunst. Bestaand materiaal samengesmeed tot glassculpturen, zonder materiaal verlies of gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Zorgvuldig worden mooie glazen en kristallen voorwerpen gekozen om deze tot een nieuw werk te assembleren.

“Don’t waste nice objects”, past uitstekend in het huidige tijdperk waarin producten snel worden weggegooid en we zoekende zijn naar een manier om minder gebruik te maken van grondstoffen waardoor we de aarde uitputten. Mijn doel is om mensen anders te laten kijken naar bestaande voorwerpen. Afzonderlijk lijken ze enigszins zonder waarden maar door ze te bewonderen op hun schoonheid en op een andere manier te verbinden worden het mooie voorwerpen. Deze kunstwerken zijn zeer geschikt om cadeau te geven of te krijgen.

 

“Steeds wanneer ik langsloop, verandert de kleur met de lichtval, prachtig!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×