Bart Ensing

Hij werkt met gevonden hout, dat vaak krom, rot en schimmelig is. Bij de verwijdering van de slechte stukken komt er een proces op gang van kijken, voelen.

De houten sculpturen van Bart Ensing komen op organische wijze tot stand. Hij werkt met in de natuur gevonden hout, dat vaak krom, rot of schimmelig is. Hij verwijdert slechte stukken en er komt een proces op gang van kijken, vormgeven, voelen, afstand nemen en weer verder gaan. Waarbij het hout inspireert, maar de kunstenaar bepaalt hoe het werk er uit komt te zien.

Bewust maar ook onbewust.

Met gevoel, maar zonder het gevoel te benoemen. Soms is er een vaag plan, nooit een concreet einddoel. Het is voor hem een uitdaging om van het vrij zware materiaal luchtige, open sculpturen te maken.

  • Beeldhouwer, hout
Kijk, voel en verwonderen!

Werken met in de natuur gevonden hout

Hout dat dus vaak krom, rot of schimmelig is. Bart Ensing verwijdert slechte stukken en er komt een proces op gang van kijken, vormgeven, voelen, afstand nemen en weer verder gaan.

Het hout inspireert hem,
het sculptuur ontstaat bijna meditatief

Een proces waarbij het hout inspireert, maar de kunstenaar bepaalt hoe het werk er uit komt te zien. Bewust maar ook onbewust. Met gevoel, maar zonder het gevoel te benoemen. Soms is er een vaag plan, nooit een concreet einddoel. Het is voor Bart een uitdaging om van het vrij zware materiaal luchtige, open sculpturen te maken.

Upcycled art

Zijn werk past uitstekend bij de sfeer van SHE Art Gallery,  mooi om naar te kijken en vol gevoel. Tevens is het idee van gebruiken wat de natuur achterlaat, iets waar wij helemaal achterstaan. Bart weet wat upcycelen is.

“Het hout inspireert , en dat is mooi!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×