Carry van Delft

Bloemrijke fragmenten en magische landschappen

Emotievolle en expressieve schilderstijl

Het toont volle bloemrijke fragmenten maar ook bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Levendige abstracties vaak met wonderlijke combinaties in kleur.

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht

geeft zij binnen haar landschappen gestalte aan de magische stemming van de natuur. Het treft vaak dat magnifieke moment wanneer het land de lucht ontmoet. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland en op internationale kunstbeurzen en bevindt zich bij bedrijven en particuliere collecties in Europa en daarbuiten.

Natuur.

Of ze nu de sfeer van een schitterende tuin schildert, een vol bloem fragment, een mystiek of zonovergoten landschap, haar werk toont ons een kunstenaar die de natuur breed en op vele manieren vertaalt. In uitbundigheid en kleur, maar net zo goed in een rustige en intense atmosfeer”.

  • schilder
Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling (Godard)

Liefde voor de natuur in al zijn grootsheid.

De doorgaans grote florale schilderijen en landschappen van Carry van Delft hebben zoveel zeggingskracht dat ze blijven boeien. Ritmische verftoetsen, atmosferische luchtpartijen en een bijzondere lichtval, geven de werken een poëtisch karakter. Dit hangt samen met de vitale schilderwijze waarmee de doeken opgezet zijn. De zo geschapen natuurlyriek appelleert aan het schoonheidsgevoel en de emoties van de kijker.

Carry van Delft (1949) wordt gedreven door haar liefde voor de natuur in al zijn grootsheid. In de herkenbare stijl die ze in de loop der jaren verworven heeft, legt ze haar herinneringen aan landschappen en tuinen vast in acrylverf. Op meerdere doeken doen kleur en licht niet aan Nederland maar aan Frankrijk denken. Ze zijn het gevolg van het schilderen in haar tweede atelier in de Creuse ( Limousin). Een gebied vol natuurschoon waar befaamde kunstenaars haar voorgingen om het bijzondere licht te vangen.

Florale werken.

De schilderijen met bloemen, tuinen en velden, kenmerken zich door een lyrisch expressionistische benadering van licht, kleur en ruimte en bewegen zich meer of minder in het spannende grensgebied tussen figuratie en abstractie.. Typerend zijn de fraaie, zichtbare verftoetsen, die aangebracht zijn met paletmes en platte kwast. Ze vormen een pasteuze, interessante verfhuid die beladen lijkt met energie. De ritmische composities die zo ontstaan, reflecteren iets van de klassiek muzikale achtergrond van Carry van Delft. Zijn het van dichtbij bezien vooral abstracte kleurexplosies, van meer afstand bekeken ontvouwt zich een uitbundige bloemenpracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Natuur Landschappen.

De weidse landschappen tonen een rustiger verfbehandeling. Ze zijn opgebouwd uit subtiel gestreken en gesponste verflagen. Zo ontstaan atmosferische luchtpartijen en gevoelige overgangen tussen lucht en land. Samen met het aandachtig geschilderde licht op elk landschap, ontstaan zo mysterieuze verstilde beelden die bij de kijker gevoelens van melancholie oproepen.

Schilder pur sang.

Carry van Delft is een gepassioneerd kunstenaar. Het thema in haar oeuvre is niet alleen de ervaring van de natuur, maar net zo goed de schilderkunst zelf. Op haar doeken vind je nauwelijks  contouren. Het gaat puur om streken, toetsen en kleur in een emotievol, schilderkundig handschrift. Dat veel mensen de schoonheid hiervan waarderen, blijkt uit  talrijke internationale tentoonstellingen, waar ze een geliefde exposant is.

-Lida Bonnema Kunsthistoricus –

“De natuur spat van het doek! Formidable!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×