Christian van Hedel

Zijn werk is kleurrijk, abstract, ontstaan uit emoties. Deze emoties liggen verborgen in zijn "verhalen op het doek".

HET ONBEWUSTE TRANSFORMEREN NAAR HET BEWUSTE.

De schilderijen die Christian van Hedel vervaardigt, ontstaan uit emotie en door hedendaagse gebeurtenissen die hem persoonlijk raken.  Accepteren van de emotionele ontwikkelingen van hem als persoon, in het dagelijkse leven.  Het creëren van beeldend kunst is voor hem als het vertellen van een verhaal of poëzie.

 

  • Kunstschilder
  • Galeriehouder
ART IS SOMETHING ABSOLUTE, SOMETHING POSITIVE, WHICH GIVES POWER, JUST AS FOOD GIVES POWER!

Non-figuratieve abstracte kunst

Beeldend kunstenaar Christian van Hedel (1974) schildert vooral non-figuratieve abstracte kunst. Hij is nu meer dan 20 jaar actief als beeldend kunstenaar. Christian is begonnen als autodidact kunstenaar, maar na het volgen van diverse workshops kreeg hij steeds meer de smaak te pakken, zo volgde hij de opleiding fine-art op de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht (HKU). Zijn werk is regelmatig te vinden op diverse kunstbeurzen en exposities in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Denemarken, Frankrijk, Italië, China, New York en alles wat daar tussen ligt.

Inmiddels heeft Christian voor zijn kunstwerken al diverse internationale publieksprijzen gewonnen. Zijn werken worden dan ook wereldwijd verkocht. In een museum in China behoort zijn werk daar tot een vaste collectie van de museum.

Begin 2017 startte Christian een geheel nieuwe project die hij “Fiction Elements” noemde. Deze nieuwe serie bestaat uit kleurrijke muurvullende schilderijen. De werken zijn geïnspireerd op het natuurlijke en wezenlijke spirituele energieën uit het dagelijks leven. Bewust van het onbewuste, worden zowel dekkende als transparante vlekken, lijnen, vormen en lijnen geschilderd op doek of op houten panelen . De contrasten tussen donker en licht, kleuren en zwartwit voeren steeds de boventoon. De vormen zijn zeer precies gedefinieerd, juist door de verfmaterie opgeroepen of ontstaan door eigenzinnig gebruik van pencelen of paletmessen. Vanwege de zwarte lijnen die Christian in zijn werk gebruikt, wordt het een abstracte comic-achtige weergave die het geheel in balans brengt.

Urban Art

Zijn werk neigt naar street-art of Urban-art. De kunstwerken zijn visuele samenballingen van ervaringen, dromen en overpeinzingen. Autobiografische beelden, waarin Christian probeert het waarnemingsveld te verbreden tot voorbij het puur visuele. Er zit meer achter dan je ziet; kunst als voedsel voor het oog en de geest.

 

“Op zoek naar de betekenis, zo mooi!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×