Christian van Hedel

Zijn werk is kleurrijk, abstract, ontstaan uit emoties. Deze emoties liggen verborgen in zijn "verhalen op het doek".

Het onbewuste transformeren naar het bewuste.

De schilderijen die Christian van Hedel vervaardigt, ontstaan uit emotie en door hedendaagse gebeurtenissen die hem persoonlijk raken.  Accepteren van de emotionele ontwikkelingen van hem als persoon, in het dagelijkse leven.  Het creëren van beeldend kunst is voor hem als het vertellen van een verhaal of poëzie.

The Marvel of Trust

Groot doek, 360 x 120 cm (2-luik) ‘The Marvel of Trust’ ofwel Het wonder van Vertrouwen. Je ziet verschillende personen die gedragen worden. Die personen willen naar een doel. Als ze vertrouwen hebben en daarin geloven, worden ze naar hun doel gebracht. Bij obstakels wordt er wel een manier bedacht om toch hun doel te bereiken, desnoods worden ze er naartoe gedragen. Het wonder van vertrouwen is machtig en mooi! Nooit opgeven, je komt er wel als je er in blijft geloven en vertrouwen blijft houden.

Responsibility

180 x 100 cm ‘Responsibility’ ofwel Verantwoordelijkheid, wie of wat je ook bent, iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid. Op het schilderij zie je 3 verschillende volwassen wezens die symbool staan voor verschillende personen, maakt niet uit welke ras, cultuur of geaardheid. Bij elk individu zie je een klein individu, een kind. De grootste verantwoordelijkheid gaat naar onze kinderen want zij zijn de toekomst en dat is onze verantwoordelijkheid.

  • schilder
  • fotograaf
Art is something absolute, something positive, wich give power, just as food gives power!

Zijn kunst gaan de hele wereld over.

Christian van Hedel is geboren in 1974 in Dinther (Nederland). Al vanaf zijn hele jonge jaren is hij altijd creatief geweest met postloden, verf en fototoestel. Om zijn gevoel en fantasie te kunnen uiten, tekende of schreef hij. Schilderen op het doek met acryl en olieverf doet hij sinds het jaar 2000.  Pas veel later, sinds 2014 is hij met zijn werken gaan exposeren bij galeries en beurzen in binnenland en het buitenland. Na 2014 is hij zich professioneel gaan bezig houden met het vervaardigen van kunst in de vorm van schilderijen, tekeningen, fotografie, foto-art en een combinatie van dit alles in een mixed media werk. Christian’s werken worden tegenwoordig wereld wijd verkocht (China, India, USA, in heel Europa).

Leerproces.

Door het volgen van diverse tekenlessen, schilder-workshops en door vele jaren ervaringen heeft hij zich weten te ontplooien tot een kunstenaar zoals hij nu is. Elke kunstwerk, is een studie en een leerproces voor het volgende kunstwerk. Het is een ontwikkeling die nooit stopt. Uiteraard blijft hij zich bijscholen, door onder andere het volgen van een studie op de Utrechtse kunst academie HKU voor beeldende kunsten.

“Op zoek naar de betekenis, zo mooi!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×