Claartje van Oosterum

Figuratieve beelden, portretten en ook ten voeten uit.

Beelden met een ziel

‘Na het maken van een beeld/portret kan ik met verwondering of verbazing kijken naar wat er uit mijn handen is ontstaan en vraag me dan vaak af of ik dat nog wel een volgende keer kan.’

Claartje 

  • Beeldhouwster brons
  • Beeldhouwster keramiek
De ziel mee geboetseerd..

2 stromingen

Er zijn twee stromingen aan te geven in het werk van Claartje van Oosterum: De eerste is het werken in opdracht, of het portret en model boetseren waarin zij “in de huid” van de ander kruip om zo de ziel in het beeld te kunnen leggen. De tweede stroming is het werken vanuit eigen bron. Er ontstaan beelden naar aanleiding van een sterke ervaring, gevoel, emotie.

De overeenkomst tussen die twee is dat er altijd een gezicht te zien zal zijn. Beelden zonder hoofd of gezichtsuitdrukking zul je bij haar niet vlug tegenkomen. Daarnaast floept er af en toe een anekdotisch beeld uit de klei tevoorschijn.

Opleiding

Claartje van Oosterum heeft eerst een sportopleiding gedaan en daarna 20 jaar een sportschool gehad. Zij zag en voelde meer dan de gemiddelde mens tijdens de sportlessen en is toen een therapeutenopleiding spirituele therapie en persoonlijke ontwikkeling gaan volgen om die verdieping meer te begrijpen.
Daar meteen achteraan heeft zij de docenten opleiding gevolgd en afgerond in 1999 en begon zij in 2001 met de kunstacademie waaraan ze in 2008 met een eervolle vermelding slaagde. Deze drie opleidingen voegen zich wonderlijk mooi samen in het kunstenaarschap.

“alles zit erin, de emotionele kleur is perfect”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×