Impressie video

Dick Versluis

Lieflijke vrolijke vogels, een lust voor het oog. Allemaal verschillend, een mooie serie gecombineerd met een gouden kleur.

DE VOGELS VAN DICK

Zijn vogels ogen door hun houding altijd vrolijk en hebben iets lieflijks over zich. De vreugde die de schepper van de beelden aan het vormgeven beleefde, is terug te zien in de werken die met zorg en liefde zijn gemaakt.

EIGENWIJS

Zijn vogeltjes zijn allemaal verschillend van vorm, en vormen toch een levendige serie. In de serie bij SHE Art Gallery is elk vogelkopje voorzien van een goudkleurig laagje. Dit geeft deze vogels een mooie, eigentijdse en zelfs een beetje eigenwijze uitstraling.

Dick Versluis is eind december 2019 heel plotseling overleden. Al tikte Dick dit jaar de 80 al aan, hij was een een actieve man met veel pit, die zijn kunst creëerde met liefde en bezieling. Waren het vroeger grote werken, de laatste jaren vond Dick het prettiger om deze kleine vogels te maken. Dat paste beter bij hem en het scheelde hem een hoop gesjouw zei hij.

  • Beeldhouwer
JE HOEFT ZE NIET TE VOEREN EN ZE POEPEN OOK NIET

HEET GEBAKKEN

Dick Versluis boetseerde zijn vogels in “steengoedklei”. De vogeltjes zijn gebakken op een eind-temperatuur van 1250° Celsius. Dat betekent dat zijn werken bestand zijn tegen weersomstandigheden. Er werden, indien nodig, messing, kunststof, brons of andere materialen toegevoegd. De sokkels zijn van Belgisch hardsteen of marmer. Het zagen en polijsten hiervan deed hij in zijn eigen atelier.

Dick Versluis studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag en de Academie voor Beeldende Vormgeving in Amersfoort.

“Vrolijke vogels met karakter, zo zie ik kunst het liefst.”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×