Impressie video

Edith Janzen

Zeer gedetailleerd en karaktervol brons.

Fabeldieren

Edith maakt prachtige series in brons.
Onder andere de grote serie Fabeldieren, geïnspireerd of de illustraties van de beroemde 19-de eeuwse tekenaar en graveur Grandville die in zijn illustraties de maatschappij in Frankrijk rond 1830 hekelde. De fabeldieren van Edith zijn net zo gedetailleerd en hebben iets liefs over zich, waar je zo verliefd op wordt.

Zij heeft ook sierlijke vrouwenbeelden gemaakt, wel 65 cm groot, gala modellen en een zwierende moeder met kind.

  • Beeldhouwster (brons)

GRANDVILLE

” Edith Janzen is een beeldhouwster met een groot gevoel voor de realiteit in de samenleving. Net als de 19de eeuwse animaliers vertaalt ze dit in dierfiguren. Dieren die ons vertrouwd voorkomen en tegelijkertijd vervreemdend werken. De verfijning van de afwerking doet daardoor zeer natuurlijk aan. Het is of we dit werk al kennen. Aanvankelijk zijn ze geïnspireerd door het werk van de 19-de eeuwse tekenaar en graveur Grandville die in zijn illustraties de maatschappij in Frankrijk rond 1830 hekelde.

ONSCHULD

De dieren van Edith Janzen zijn onschuldiger. Ze houdt van het leven en van al wat lief is. Omdat ze geen kwaadaardigheid kent is ze in haar werk heel aandachtig en liefdevol. Het is vanzelfsprekend dat je op den duur van haar beeldjes gaat houden als dierbare familieleden. Ook in haar naakten en ander vrij werk treffen we deze intieme aandacht aan. In haar commedia dell’arte-figuren weet ze de wereld van toen in dit dagelijkse leven te plaatsen. ”

“Ik was op slag verliefd”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×