Impressie video

Edith Tergau

Verfijnde, krachtige en tevens fragiele keramieken, geïnspireerd op de microscopische wereld om ons heen.

De wereld die niet met het blote oog, maar wel met een microscoop, waarneembaar is. De natuur op celniveau, is inspiratie voor haar keramiek.
Het zijn verstilde momenten van groei en vergankelijkheid van het leven

Inspiratiebron

Haar nieuwsgierigheid en fascinatie voor de wetenschap van de levende wezens, levensvormen en levensverschijnselen is inspiratie voor haar “Natural Curiosities” in keramiek.
Klei is het materiaal waarmee Edith het liefste werkt en waarin zij haar vormentaal heeft ontwikkeld. Ze werkt intuïtief.  Haar bijzondere sculpturen zijn verfijnd, krachtig en fragiel tegelijk. En natuurlijk allemaal uniek.

Flagella

Een zweepstaart, zweephaar, flagel of flagellum is een organel dat dient voor de voortbeweging van een eencellig organisme. Door deze beweging kan de oercel zich afzetten tegen de omgeving en zich zo verplaatsen.

Ton-sur-ton

De eenvoud in kleur legt de nadruk op elk detail. Soms speelt Edith Tergau met een kleurenpalet, maar meestal zijn haar keramieken beelden Ton-sur-ton.

  • Keramiste

“Ze zijn haast levend te noemen, organisch en beweeglijk”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×