Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Ems Willems

Haar foto's van bevroren en smeltende bloemen tonen dat in verval en verwelken, veel energie, verstilling, passie, transformatie en schoonheid

Frozen Flowers

Bloeien. Verwelken. Vergaan. Dat is de levenscyclus van elke bloem. Ems Willems weet met haar Frozen flowers die fluïde fasen te laten stollen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen ons het verhaal van hun kwetsbaarheid, gevangen in hun vergankelijkheid. Ems’ hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden die hun geheim van hun hernieuwde levenscyclus langzaam prijsgeven. Deze cyclus loopt synchroon met de cyclus die elke mens ondergaat, op zijn eigen wijze, in zijn eigen tempo met zijn eigen ‘kleur’. Van geboren worden tot het sterven.

Ragfijne, doorzichtige bloembladen. Een lampionnetje dat zich aan het ijs lijkt te willen ontworstelen. Een witte roos die haar bestemming heeft gevonden in de vorst. Een halfvergane kelk die verzinkt in het ijs. En telkens weer het spel van de piepkleine balletjes, fonteintjes en naaldjes van zuurstofbelletjes die iets lijken te willen zeggen. Er is veel te genieten voor bezoekers die houden van subtiele details. En voor liefhebbers van overweldigende kleurexplosies. Want ook bevroren blijven de kleuren krachtig.

Ems Willems is altijd al geboeid geweest door bloemen: ze ‘schildert’ met hun kleuren en texturen en speelt met haar modellen totdat ze het ideale perspectief gevonden heeft.  Om haar verhalen te vertellen gebruikt Ems fotografie in de puurste vorm: de beelden worden niet bewerkt en het licht is altijd natuurlijk.

In het dagelijks leven in Ems grafisch ontwerper. Ze studeerde aan de Design Academy in Eindhoven.

Verrassing

Bij het fotograferen van haar bloemen kan Ems haar creativiteit, artisticiteit en inventiviteit helemaal aanspreken. Soms is ook zij geïntrigeerd door wat ze te zien krijgt door de lens van haar camera.

 

  • Fotograaf
  • Kunstschilder

‘Zolang ik mij kan herinneren ben ik aan het tekenen en aan het fotograferen. Terwijl andere meisjes met poppen speelden, was ik aan het tekenen en fotograferen. Mijn eerste foto’s maakte ik met een heel eenvoudige analoge camera.

De Design Academy (toen AIVE) was een logische keuze. Een combinatie van ontwerpen en je eigen pad volgen als kunstenaar. Ik ben erg dankbaar dat ik daar mijn opleiding heb kunnen volgen. Daar is mijn creativiteit uitgedaagd en gevormd.

Bij het fotograferen van mijn bloemen kan ik mijn creativiteit, artisticiteit en inventiviteit helemaal aanspreken. Soms ben ook ik  geïntrigeerd door wat ik te zien krijg door de lens van mijn camera.
Sinds kort ben ik ook weer aan het schilderen. De diverse disciplines kunnen goed naast elkaar bestaan en vullen elkaar, voor mij, zelfs aan.’

“de verstilling in het ijs is dromerig mooi”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×