Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Evelyn Hamilton

Emotie vastgelegd met veel expressie en grove toetsen.

Evelyn Hamilton is een hartstochtelijke kunstschilder. Beweging en emotie zo boeiend mogelijk vastleggen fascineert haar enorm. Door de opvallende compositie en haar krachtig toetsgebruik zijn haar doeken een bijzonder schouwspel.

Evelyn: ‘Schilderen is een spannende tocht die nooit eindigt. Ik ontwikkel mezelf nog iedere dag, dat maakt schilderen zo boeiend’

Haar portretten zijn bijzonder sterk en tonen een kijkje in de ziel. Ze is in haar portretten altijd op zoek naar dat ene simpele gebaar, emotie, oogopslag dat de toeschouwer raakt, ontroert en niet meer loslaat.

 

  • Kunstschilder
What I can't say in words, I paint..

Geboren in een creatief nest tekende Evelyn Hamilton al op jonge leeftijd alles wat zij onder ogen kreeg. Toch koos zij niet direct voor het “vrije” beroep van kunstenaar maar ging zij aan de slag als grafisch vormgever en illustrator.

Door de drang naar volledige creatieve vrijheid wilde zij zich liever geheel aan de kunst wijden. Ze besloot alsnog een opleiding te volgen aan de Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk België waar zij afstudeerde met een onderscheiding. Haar specialisatie: portret en anatomie. Mede door deze kunstopleiding, en het vele experimenteren in de jaren die volgde, ontwikkelde zij haar kenmerkende impressionistische stijl.

Ze werkt voornamelijk met olieverf op linnen.

“Je ontdekt iets van jezelf in ieder werk van Evelyn”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×