Impressie video

Frank van Meurs

Prachtige collages met beleving.

Deze mixed media kunstenaar wordt geïnspireerd door grote steden of landen in het algemeen.  Hij kan genieten van mooie architectuur, graffiti of vervallen gebouwen. Net als bij muziek probeert Frank de kenmerkende, unieke sfeer zoveel mogelijk over te brengen.

  • Kunstschilder
  • Collagist
Art is for Everyone - Keith Haring

Creatief

Creatief ben ik altijd geweest, tekenen en schilderen was al in mijn jeugd belangrijk voor mij. Sinds die tijd is ook muziek, voornamelijk rock, de rode draad in mijn leven en dit is dan ook een grote inspiratiebron voor mijn creativiteit. De muren van mijn werkruimte hangen vol LP hoezen van rockbands uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Ik zal nooit schilderen zonder te luisteren naar muziek en combineer mijn passie voor schilderen met mijn liefde voor muziek. De emoties die songteksten losmaken verwerk ik in mijn schilderijen, waardoor ze diepgang krijgen en bij veel mensen herinneringen oproepen.

Steden

Ik raak ook geïnspireerd door grote steden of landen in het algemeen. Ik kan bijvoorbeeld genieten van mooie architectuur, graffiti of vervallen gebouwen. Net als bij muziek probeer ik de kenmerkende, unieke sfeer zoveel mogelijk probeer over te brengen.

Tijdens lessen die ik heb gevolgd op een grafische opleiding is de basis ontstaan voor het gebruik van typografie en (grafische) kunst. De laatste jaren houd ik me vooral bezig met mixed media. Het leuke hieraan is dat ik bestaande foto’s en andere materialen kan combineren om zo een mooi en uniek beeld te creëren.

Ik heb ervaren dat creativiteit (in mijn geval schilderen) een bijdrage kan leveren aan de weg naar herstel van Posttraumatisch stress-syndroom (PTSS). Ik hoop dan ook dat ik mensen met mijn schilderijen kan inspireren om een negatieve gebeurtenis een positieve wending te geven.

Herinnering

“Een herinnering is een ervaring uit het verleden die in het geheugen is opgeslagen, en die men zich voor de geest kan halen”.

Herkenning

“Herkenning is een fase in de waarneming, waarbij uit een ongeordende hoeveelheid signalen een object of verschijnsel als zodanig wordt geconstrueerd, dat dit overeenstemt met informatie in een geheugensysteem. Herkennen gaat vaak gepaard met een gevoel of beleving.”

Vanuit deze 2 definities probeer ik altijd mijn schilderijen te maken. Ik wil met mijn werken bereiken dat mensen in gedachten weer terug gaan naar de tijd en sfeer van een bepaald liedje of in gedachten weer terug gaan naar die mooie stad.

“Enjoy the city, as if you've been there..”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×