Hans de Kunder

Hans de Kunder haalt zijn inspiratie uit reizen en mythologie, grote houten beelden ontstaan uit zijn handen.

Hij experimenteert met diverse materialen en creëert een wereld waarin fantasie en werkelijkheid samensmelten.

  • Beeldhouwer, hout
  • Fotograaf
Het ontstaat in mijn hoofd, en ik hak het uit het hout.

Humor.

Het tikje humor ontbreekt ook hierbij niet, zoals vaak in de werken van Hans. Zie hoe hij een houten beeld goud verfde, geïnspireerd op de vliegmachines van DaVinci. Het ronde wiel is prachtig gestileerd, het borstbeeld is ruwer en zo ook de houten vleugels, o hadden wij die maar.

Verspielte jungen mit hund.

Op een van zijn vele reizen was Hans in Celcuk (Turkije) en bewonderde een beeld van een ruiter te paard. Dat wilde hij ook maken, maar dan anders, speelser. Een heel groot stuk eikenhout werd omgetoverd tot zijn beeld van een jongen spelend op een hond. Wederom met de gladde, gestileerde jongen en het ruwe oppervlak van het dier.
Waarom de Duitse naam Hans? “Anders had je het me niet gevraagd

Hooded Angel with striped socks.

Hans gelooft dat Engelen zich aan ons mensen tonen op een manier die wij kunnen begrijpen. Hij is al zijn hele leven gefascineerd door Engelen. Bij zijn houten Engel ontbreekt ook de humor weer niet. Hooded Angel ( de cape met hoodie staat voor de jeugd van tegenwoordig) with Striped Socks (met gestreepte sokken) , het lijkt net alsof hij aan het whatsappen is onder zijn cape, mooi gestileerd beeld met prachtige Engelenvleugels.

Flying Sticks.

Vliegende Stokken. In een land aan de Stille Zuidzee, woont een volk dat hun doden begraaft in een bootje in de branding, met daarnaast een grote bamboe stok. De volgende ochtend is het bootje weg en staan alleen de stokken nog in de branding, in schril contrast. Volgens de overleveringen, zijn de doden weggevlogen naar het Walhalla. Hans maakte bij thuiskomst van zijn reis de vliegende stokken.

 

“Geweldige verhalen, bij elk beeld weer!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×