Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

John Sprengers

Met olieverf in strakke lijnen de natuur in kaart gebracht. Structuur speelt in zijn werk een belangrijke rol, duidelijke scherpe contouren, raster-achtige vormen, ritme.

Na allerlei omzwervingen in technieken is John sinds vele jaren verslingerd aan olieverf. Hij maakt voornamelijk abstracte schilderijen, vaak verwijzend naar  iets landschappelijks of architectonisch. Mocht je het willen benoemen dan kom je uit op “Constructivistische abstracten”. Hij werkt laag over laag, dus nat op droog enz.

Inmiddels is zijn handschrift herkenbaar. Olieverf wordt gecombineerd met inkt, op meerdere manieren aangebracht, en geeft elk werk  de herkenbare “Sprengers-touch”. Laat je verrassen.

Structuur speelt in zijn werk een belangrijke rol, duidelijke scherpe contouren, raster-achtige vormen, ritme. Expressief, in lagen opgebouwd, weggeschraapt, opnieuw een laag, of juist weggelaten.

Als kunstenaar is John eigen leermeester; autodidact dus. Op de door hem gekozen richting op de middelbare school was tekenen (en een beetje schilderen) een examenvak. Het heeft hem dus niet meer los gelaten.

  • Kunstschilder
... omdat kunst het leven kleurt

Succes

Na de eerste succesvolle expositie in Goirle (1994) was zijn werk later onder andere te zien in Tilburg, Udenhout, Eindhoven, Etten-Leur, Utrecht en Amsterdam.
Over het werk dat te zien was tijdens de “Zomersalon 2000” bij FAXX – podium voor hedendaagse kunst werd lovend geschreven in “Het Brabants Dagblad”.
Het project “Proeven van Kunst” (2006 – in samenwerking met restaurant “De Eetkamer”) zorgde ervoor dat velen kennis konden maken met zijn werk.
Het schilderij “Fencing” werd speciaal voor dit project vervaardigd en later overgebracht op onderborden. Zo’n achthonderd liefhebbers van lekker eten en kunst zijn in het bezit van een “keramische” vertaling van één van zijn schilderijen.

  • 1996 Winnaar “Talens-regio-palet”
  • 2009 Genomineerd binnen de wedstrijd “De oneindige lijn”

Bevangen geraakt door het werken met olieverf

John kan erg genieten van alles dat te maken heeft met cultuur. Naast de bios (Almodovar, von Trier, González Inárritu) gaat hij veelvuldig naar het theater waar zijn voorkeur uitgaat naar toneel (Toneelgroep Amsterdam, NT Gent e.d.) en dans (Nederlands danstheater, Scapino, Nanine Linning).
Als amateur-saxofonist mag regelmatig concertbezoek (Jazz en klassiek) natuurlijk ook niet ontbreken. Daarnaast heeft ook opera zijn belangstelling. Verder is John natuurlijk nog al eens in een museum te vinden.

“Strakke lijnen, tot in detail uitgewerkt. ”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×