Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Kitty Tijbosch

Het water lokt, de boot vaart en Kitty maakt er haar eigen feestje van.

Geboren in 1969 in ‘s-Hertogenbosch als zusje van 2 oudere broers. Haar vader was verzot op varen/zeilen. Diverse boten zijn er dan ook gepasseerd in Kitty’s leven; het gezin werd ieder weekend, iedere vakantie naar Friesland gemanoeuvreerd waar ze de Friese meren bedwongen. Tot ze als puber zich hiervan los rukte en zelfstandig op vakantie wilde…ze zocht een zeilvakantie op…eerst in Kerkdriel, later op de Waddeneilanden.

Dit verleden heeft ervoor gezorgd dat er altijd een hang naar het water is gebleven. Het is de plek waar zij rust vind, waar ze in gedachten weg kan dwalen en soms een diepe heimwee oproept.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit thema steeds vaker opduikt in Kitty’s werk. Het is een rode golf die door het oeuvre heen vloeit. Het blijft één van haar grootste inspiratiebronnen.

  • Beeldhouwster
  • Kunstschilder
  • Grafisch ontwerper
Dit is mijn feestje

Lijnenspel.

Kitty Tijbosch heeft zich op diverse creatieve vlakken weten te ontplooien. Vele jaren heeft zij geschilderd; moderne, kleurrijke schilderijen met veel dynamiek. Sinds juni 2015 is zij gaan beeldhouwen in steen, een materiaal wat haar goed bleek te liggen. Een strakke vormgeving en sterk lijnenspel weerspiegelen haar achtergrond als grafisch ontwerpster.

Boten.

Zij werkt veelal in het thema (zeil)boten. Dit doordat zij als kind hiermee is opgegroeid; haar vader was een fanatieke zeiler en het gezin bracht zo alle weekenden en vakanties door op de Friese meren. Het blijkt een goede inspiratiebron en het is fijn de herinneringen en het gevoel vast te houden d.m.v. deze beelden.

Steen.

Diverse steensoorten worden gebruikt, soms in combinatie met andere materialen wat een verrassend resultaat oplevert. “Het stoeien met materialen laat mijn vermogen en onvermogen zien, mijn geloof en ongeloof, mijn wereld en andere, mijn grenzen die ik wel wíl maar niet altijd kan doorbreken”.

Opleiding.

Aan de Academie voor de Beeldende Kunsten in Utrecht heb ik ten eerste Grafische Vormgeving en een jaar later 3-Dimensionale vormgeving gevolgd. Echter waren de academie en ik het niet geheel eens met elkaar waardoor ik mijn weg vervolgde op de Grafische School in Eindhoven waar ik in 1994 mijn diploma behaalde.

Sinds 2004 woon ik in Lieshout waar ik kwast en paletmes weer op heb gepakt en diverse schilder- en mixed media cursussen heb gevolgd.

2010-2013: workshop ‘Schilderen vanuit de essentie’ in Z-Frankrijk van Sietse Goverts

Sinds de zomer van 2015 ben ik gaan beeldhouwen in steen. De basisbeginselen heb ik geleerd van Peer van Gennep, workshop in hardsteen gevolgd bij Cees Meijer.

“Steen is mooi, als boten nog mooier”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×