Impressie video

Liesbeth Hensels

Karakteristieke handvormen van keramiek

Liesbeth Hensels is een autodidact kunstenaar, woont en werkt in Den Haag.

Zij maakt handvormen van keramiek voor decoratief gebruik. Het palet wat zij maakt is erg divers. Die diversiteit spreekt haar juist erg aan. Liesbeth laat zich inspireren door de natuur, het strand en de zee. Puur, soms herkenbaar, soms abstract. Hieruit voort komen de series onderwaterwereld, zaaddozen en vruchten.

Toevoeging van andere materialen zoals papier, wol, metaal en glas verwerkt zij in haar keramiek. Dit wordt zowel gebruikt bij vormen uit de natuur, maar het kunnen ook objecten zijn als kommen, schalen en fantasieobjecten.

  • Keramist

Papier porselein

Haar meest recente werken zijn gemaakt van papierporselein.  De papierporselein maakt ze zelf. De werken worden laag voor laag opgebouwd. Tussen de lagen kunnen er verschillende materialen worden toegevoegd zoals koperdraad, wol, maar ook zaden en pitten. Deze toevoegingen en de papiervezels branden tijdens de stook weg.

Wat overblijft is een transparant porselein. De toevoegingen geven kleur of structuur aan het geheel. Om de grootste vervorming te voorkomen worden de werken in het zand gestookt.

Inmiddels is het haar passie geworden en brengt zij veel tijd door in haar atelier.

“Natuur, zee en strand, heerlijk toch”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×