Lilian Steenhuisen

Lilian weet als geen ander de humor, emotie en beweging stijlvol weer te geven in sierlijke bronzen beelden.

Lilian Steenhuisen is beeldhouwer sinds 2006. Zij maakt figuratieve bronzen beelden.

Haar stijl kenmerkt zich als slank, sierlijk met overdrijving of humor, vaak met emoties die zij in een beweging probeert uit te drukken.

Hoewel zij werkt met oplages van 8 beelden per serie, zijn er geen twee beelden identiek. Ze neemt de tijd om elk wassen beeld voor het gegoten wordt aan te passen. Ze verandert het haar, het gezicht of zelfs iets aan de houding. Hierdoor krijgt elke koper zijn unieke eigen beeld terwijl je de prijs betaalt die hoort bij een beeld met een oplage van 8.

 

  • beeldhouwer, brons
De sprong in het diepe durven te nemen, niet blijven vasthouden aan zekerheden

Een glimlach van Lilian Steenhuisen.

Ik maak figuratieve bronzen beelden en ben autodidact. De weg naar een eigen bedrijfje opzetten was soms een beetje eng. Ik moest besluiten om mijn baan op te zeggen, een leven zonder collega’s te gaan leiden….maar het balletje ging rollen en door me niet te verzetten maar gewoon mee te rollen ben ik alweer 12 jaar werkzaam als beeldhouwer.

De sprong in het diepe durven te nemen, niet blijven vasthouden aan zekerheden, is dan ook een terugkerend thema in mijn werk.

Mijn stijl kenmerkt zich als slank, sierlijk met overdrijving of humor, en veel beweging.

Het omvormen van een blok inflexibele was tot een beeld dat een glimlach op kan wekken of emoties op kan roepen ervaar ik als iets magisch. Dat, en dat er mensen zijn die mijn beelden mee naar huis willen nemen maakt beeldhouwen verslavend voor mij.

Lilian.

 

 

 

“Pronkstukken, "sieraden" voor huis en tuin”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×