Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Marc Schoenmakers

Figuratieve kunst, acrylverf op linnen, verweven met muziek, kleur en beweging. Een krachtig, herkenbaar opgezet lijnenspel in combinatie met felle kleuren.

Marc Schoenmakers, geboren in Boxtel, is een veelzijdig man. Hij is kunstschilder, cartoonist en herenkapper. Alle drie zijn creatieve beroepen en hiermee voelt Marc zich als een vis in het water. Zijn figuratieve serie schilderijen draait voornamelijk om kleur, beweging en muziek. Dat komt vooral omdat muziek in zijn leven verweven is, van alle kanten.

Hij werkt met kwasten, spatels en paletmessen, en creëert hiermee zijn herkenbare stijl. Het werk is vrolijk en frivool, in kleurenpalet en uitstraling.

  • Kunstschilder
  • Cartoonist

‘Ik, Marc Schoenmakers, ben opgegroeid in een muzikale familie. Mijn vader Theo speelt al vele tientallen jaren saxofoon in een jazzband genaamd Swanee Bridge Jazzband en mijn moeder speelt saxofoon in een kwartet. Mijn dochter speelt piano en zingt terwijl mijn zoon muziek componeert op zijn keyboard en samen met zijn gitaren YouTube voorziet van kleurrijke elektronische muziek.

Zelf speel ik ook wat gitaar en heb in mijn jeugd zelfs in kleine bandjes gespeeld. O, ja… En dan heb ik een zus die haar hele leven al trompet speelt in een harmonie. Genoeg muziek om me heen dus om inspiratie te krijgen.

Dit bracht mij enkele jaren terug op het idee om een serie schilderijen te gaan maken over dit onderwerp. Het resultaat is een serie van wel 25 doeken. Ik werk met acrylverf op linnen of canvas en verwerkt de verf met kwasten en spatels. Mijn laatste werkstukken zijn licht figuratief en laten muzikanten en danseressen zien. Mijn schilderijen kun je omschrijven als een krachtig opgezet lijnenspel in combinatie met felle kleuren waardoor de vrolijke figuren sterk naar voren komen.

Daarnaast zoek ik vaak de rust en werk ik aan mijn abstracte schilderijen. Ook in dat werk zie je toch veel expressie en positieve energie. Het is heerlijk om naast de figuratieve serie af en toe aan iets te werken dat totaal anders is en waarin ik mezelf helemaal vrij en onbedwongen voel.’

“Ik kijk naar zijn schilderij en kan de muziek al horen.”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×