Impressie video

Marian Timmer

De mooiste kudde's van prachtige beesten in keramiek, een heel eigen stijl.

KUDDE.

Geïnspireerd door het beroemde beeld van de kudde paarden, die in november 2006 bij het Friese Marrum door het water naar het droge kwamen, maakt zij sindsdien vooral objecten waarbij groepen dieren versmelten tot een eenheid. Op verschillende exposities en markten heeft dit tot prijzen geleid.

De blijmoedigheid die haar werk uitstraalt valt bij het publiek zeer in de smaak.

  • Keramiste
KUDDE PAARDEN IS MIJN PASSIE GEWORDEN

INDONESIË

In 1949 is Marian Timmer-Funneman in Indonesië (Djember op Java) geboren. In 1956 keerde de familie naar Nederland terug. Na vele omzwervingen ben ik in 1991 met mijn man en vier zonen in het landelijk gelegen Berkenwoude neergestreken. In 1970 rondde ik de vierjarige opleiding te Deurne tot paardrijd-instructeur af. Paarden hebben zowel uit liefhebberij als beroepsmatig altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

Op creatief gebied heeft Marian vele paden bewandeld. In 2000 begon ze met de keramiekopleiding aan de SBB te Gouda. Na de opleiding in 2003 te hebben afgerond, volgde Marian nog extra leerjaren draaien en handvormen. Keramiek en met name het handvormen zijn uitgegroeid tot een passie.

KUDDE PAARDEN

Inspiratie vindt Marian Timmer uit haar liefde voor dieren. Geïnspireerd door het beroemde beeld van de kudde paarden die in november 2006 bij het Friese Marrum door het water naar het droge kwamen, maakt Marian objecten waarbij groepen dieren versmelten tot een eenheid. De blijmoedigheid die haar werk uitstraalt valt bij het publiek zeer in de smaak.

IN DE PRIJZEN.

Dat heeft geleid tot (publieks)prijzen op een groot aantal kunstmarkten, waaronder de internationale keramiekmarkt in Gouda en jury- en publieksprijzen tijdens de nationale kunstdagen van de NABK. Afgelopen april werd Marian verkozen tot beste buitenlandse kunstenaar op de grootste Scandinavische kunstbeurs in Kopenhagen.

  • De publieksprijs Krimpener Kunstwaard, La Lecq in 2010
  • Publieksprijs Internationale Keramiekmarkt te Gouda in 2007, 2008, 2009 en 2010
  • Tweede plaats Kunstbeurs Den Haag en Zwolle in 2013
  • Eerste plaats Kunstbeurs Arnhem in 2014
  • Eerste plaats Kunstbeurs Breda in 2014
  • Tweede prijs Nationale kunstbeurs Ahoy 2014
  • Publieksprijs Art Gave 2015
  • Tweede prijs Nationale kunstbeurs Ahoy  2015
  • Beste buitenlandse kunstenaar Art Nordic Copenhagen

“Keramiek op z'n best!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×