Impressie video

Melanie van der Heijden

Een stapel servies en een vrolijke lentedag is de leidraad in haar creaties.

Pure materialen

Melanie van der Heijden gebruikt op haar doeken meer dan alleen verf. Pure materialen als hout, stof en gevonden voorwerpen vinden er ook hun plek . Zij houdt van de structuur, tastbaarheid en ‘echtheid’ die dit aan het schilderij geeft.
In het schildersproces is Melanie altijd zoekende naar de spanning tussen grafisch en schilderachtig en figuratief en abstract.
Stapels servies of boeken, spullen van alle dag, deze onderwerpen maken haar kunst toegankelijk en aantrekkelijk.

De kijker wordt uitgenodigd het doek te onderzoeken, en op zoek te gaan naar een verrassing, herinnering of verwondering!

Coffee table 120 x 40 cm

Koffietafel opgebouwd uit een grafisch spel van lijnen en vlakken.
Met een mix van materialen als hout, kanten kleedjes en behang.

  • Kunstschilder
Today isn't just another day, today I'll create something beautiful

Melanie van der Heijden – van Dee (1975)

Zij werd geboren te Amsterdam. Zij begon haar studie aan de Koninklijke academie voor Kunst en vormgeving te Den Haag. Uiteindelijk studeerde zij af aan de Academie te ’s-Hertogenbosch, in de richting Visuele Communicatie. Na enkele jaren als grafisch ontwerper te hebben gewerkt, maakt Melanie nu voornamelijk schilderijen vanuit haar atelier aan huis.

Veel toeschouwers herkennen haar grafische ‘roots’ door de krachtige lijnen en gemaakte keuzes in de composities.  De schilderijen kenmerken zich door structuur welke ontstaat door verschillende materialen en voorwerpen die in de verf verwerkt zijn. Tastbaarheid die uitnodigt tot een ontdekkingstocht en vaak leidt tot een verrassing, verwondering of een herinnering. Schilderijen met meer dan alleen verf dus!

Stapels servies
Stapels servies zijn vaak een leidraad in haar schilderijen, waarbij het gebruik van verschillende materialen het uitgangspunt is. Ook voorwerpen of onverwachte materialen worden met verf gecombineerd. Hiermee hoopt ze de toeschouwer een verrassing of verwondering te bezorgen. Zo ontstaat er een gelaagd geheel waar je naar blijft kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet.

“In ieder laagje zit een verrassing”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×