Impressie video

Peter van Stralen

Hij heeft op een ongecompliceerde wijze met de lichaamsvormen van de danseressen gespeeld en deze opzettelijk in een vrijwel tijd- en ruimteloze omgeving geplaatst.

Zowel vorm als compositie spelen een belangrijke rol in Peter’s werk, en omdat kleur naar zijn mening vaak alleen maar afleidt van de essentie van een beeld, geeft hij de voorkeur aan zwart-wit beelden.

Om modieuze of tijdgebonden invloeden op zijn foto’s te vermijden heeft hij die beelden opzettelijk in een vrijwel tijd- en ruimteloze omgeving geplaatst. Aangezien de danseressen vooral als vertolksters fungeren, heeft hij ook geprobeerd om iedere identificatie met de persoon achter de figuur op de foto te voorkomen en zodoende de nadruk volledig op de gefotografeerde vorm te leggen.

  • Fotograaf

Peter van Stralen heeft een opleiding tot grafisch vormgever gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten (ArtEZ) te Arnhem. Tijdens die studie is zijn belangstelling voor de fotografie gewekt. Sindsdien is hij als autonoom fotograaf actief, waarbij het zwaartepunt van zijn werk op het terrein van de geënsceneerde zwart-wit fotografie ligt.

Daarnaast is hij als fotograaf actief in de wereld van kunst en cultuur in het algemeen.
Hij beschouwt zichzelf als een tweedimensionaal beeldhouwer die werkzaam is in het grensgebied tussen fotografie en beeldende kunst.

Daarbij staan professionele danseressen vaak voor hem model.
Zijn stijl is sterk beïnvloed door zijn achtergrond als graficus: die stijl is tamelijk direct en eenvoudig. Daarom heeft hij ook op een ongecompliceerde wijze met de lichaamsvormen van de danseressen gespeeld: ‘minder’ is naar zijn mening meestal: ‘meer’. In die zin is hij een minimalist.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×