Suus Suiker

Haar doel is het creëren of vastleggen van een wereld die een zekere poëzie in zich draagt en waarin alle elementen samen een verhaal vertellen.

Het belang van de natuur.

Mensen beseffen soms nauwelijks het belang van de natuur. We gebruiken, misbruiken soms zelfs, de natuur en willen haar naar onze hand zetten. Daarbij gaan we voorbij aan de belangrijke band die we met de natuur hebben en de energie die we daaruit kunnen putten. Door te beseffen dat je zelf onderdeel van die natuur bent, besef je ook de rijkdom en de wijsheid die daarin verborgen ligt.
De serie ‘Symbiose’ is een ode aan die natuur.

Symbiose.

Voor het werk in de serie ‘Symbiose’ heeft Suus bewust gekozen voor het gebruik van bijenwas om de pigmenten te binden, waardoor het materiaal perfect past bij het natuurlijke florale thema.

Lees hier ons interview met Suus Suiker

 

 

  • kunstschilder
  • fotograaf
  • beeldhouwer
Liefdevol, ongeacht de materie

De in Goirle wonende en werkende Suus Suiker rondde in 1990 haar opleiding af aan de Haagse koninklijke academie voor beeldende kunsten.

De inmiddels 52 jarige kunstenares kreeg bekendheid met haar magisch realistische schilderijen, maar is zich inmiddels voornamelijk toe gaan leggen op kunstwerken in gemengde technieken en fine art fotografie.

Haar huidige serie werk valt op door het gebruik van diverse materialen en technieken, waaronder gepigmenteerde bijenwas en hars, waarmee ze op een hedendaagse impressionistische wijze de natuur weergeeft.

Symbiose.

Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag heeft Suus Suiker gedurende de afgelopen twintig jaar voornamelijk schilderijen gemaakt in acrylverf op linnen, maar sinds enige jaren is ze zich ook toe gaan leggen op werken in gemengde techniek (mixed media), waarbij ze diverse materialen en technieken combineert. Voor Suus is het doel belangrijker dan het middel. Het doel is het creëren of vastleggen van een wereld die een zekere poëzie in zich draagt en waarin alle elementen samen een verhaal vertellen. Veelal met de mens en/of de natuur als onderwerp.

Diepere lagen.

‘In de werkelijkheid om mij heen zoek ik een manier om dat wat is te vormen tot iets dat mij beter past. Ik zoek de diepere laag waar alles wat was, alles wat ís en alles wat ooit zal zijn zich samenvoegt. Zo schep ik mijn wereld, liefdevol, ongeacht de materie’.

Suus Suiker

“Natuur en mens, symbiose!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×