Teis Albers

Hij brengt elementen van de natuur, pop en street-art bij elkaar op het digitale canvas. Bloemen zijn de laatste jaren zijn muzes.

Inspiratie

Door zijn brede interesse in de kunst wil hij zich niet committeren aan een bepaalde stijl. Liever zoekt hij de grenzen op van zijn kunnen en experimenteert hij graag met nieuwe technieken.

Teis Albers is een kunstenaar uit Berlicum. Hij brengt elementen uit de natuur en pop-art samen met zijn eigen handschrift. De kijker blijft nieuwe dingen ontdekken in zijn ingewikkelde arrangementen, met verborgen details in elke compositie. Zijn werk is een mix van illustraties, typografie, fotografie en diverse compilatie technieken. Teis vindt zijn inspiratie in vintage spullen, street-art, stripboeken, oude brochures, reizen, films, kunst, natuur en muziek, heel veel muziek.

BOUQUET-serie.

Voor zijn Bouquet serie fotografeert Teis zijn eigen bloemen, soms al bijna vergaan. Hij fotografeert ze allemaal apart van elkaar en combineert ze later in Photoshop om zo zijn eigen boeket te creëren op zijn digitale canvas, waar hij volledige controle heeft over grote, compositie en kleur. Er zijn veel details verborgen in de composities van zijn bouquet-serie.

  • Fotograaf
  • Grafisch ontwerper

Silhouettes

Nieuwste werk, in oktober 2019 lanceert Teis zijn nieuwe serie ‘Silhouettes’, witte bloemen op een donkerblauwe achtergrond. De bloemen zijn zo geplaatst dat ze een silhouette vormen.

Stad versus platteland.

Teis doorliep de school voor grafisch design in Eindhoven en heeft daarna freelance werk gedaan. Na enkele jaren geleefd en gewerkt te hebben in Den Bosch, is hij recentelijk verhuisd naar een kleiner dorp. Dit contrast tussen stad en platteland vormt de basis voor zijn kunstwerken. Gecraqueleerde muren met lagen, gescheurde posters versus de natuur en wijde uitzichten. Drukke winkelcentra met veel lawaai versus een zwerm vogels in een abstracte vorm.

Diasec®

Diasec® is het verlijmen van foto’s met de beeldzijde achter plexiglas. Vervolgens monteert men achter het Diasec® paneel een achterzijde van dibond en tenslotte wordt het totale paneel afgewerkt met een ophangframe of in een (handmade) lijst. Veel gebruikers kiezen Diasec® vanwege de strakke uitvoering, hetgeen zij passend vinden bij hun werk. Tevens functioneert Diasec® als bescherming van het beeldmateriaal tegen luchtvervuiling, vroegtijdige veroudering en in hoge mate tegen UV straling.

“Bloemenpracht in sterke kleur en compositie”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×