Trix van Hoof

Een doek met kleuren, kleurvlekken, zie je op ruime afstand. Als je nadert worden de kleurvlekken bloemen. van de zijkant zie je een dikke textuur, uitstekende bladeren.

Bloemenpracht

“Een doek met kleuren, kleurvlekken als je er op ruime afstand recht voor staat. Als je nadert worden de kleurvlekken bloemen. En als je afbuigt en het werk van opzij bekijkt zie je in het strijklicht een dikke textuur van de uitstekende bladeren. Van opzij worden de vormen van de bloemen anders, scherper en toch bijna aaibaar. Maar ook de kleuren veranderen, De kleuren van de verder uitstekende bladeren winnen dan invloed van het kleurpatroon. Loop langs het schilderij van Trix van Hoof, om het aan de andere kant van opzij te zien en onderga een wisseling van de kleur en sfeer. Hier gebeurt iets merkwaardigs.’ – Thom Geurts

  • schilder
  • collagist

Wie ben ik.
Na een hectisch mooi leven in het onderwijs en het mede runnen van enkele restaurants ben ik op de gemeentelijke academie voor schone kunsten in Arendonk gaan schilderen en heb deze met wel plezier afgerond. Gegrepen door kleur, verf en structuur heb ik in de loop der jaren de collagetechnieken met krantenpapier aangeleerd. Dit is dan ook mijn grote passie geworden.

Hier woon en werk ik.
Ik woon en werk in een vroeg 19e eeuws melk/textielfabriek dat wij met veel plezier hebben gerestaureerd. Hier heb ik een zalig atelier met veel daglicht waar kan ik mij helemaal kan uitleven op mijn grote kleurrijke doeken.

Trix van Hoof

“Aaibaar werk, zwoele kleuren en zeker ook diepgang”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×