Impressie video

Ursula van de Bunte

Welke woorden passen bij haar als fotograaf? Ambitieus, creatief, uitdagend, betrokken, authentiek en onconventioneel.

Ursula maakt meesterwerken, zoals oude meesters die opnieuw tot leven komen op haar digitale canvas, Melkmeisje wordt Milkboy, en de Aardappeleters wordt een man met een vergiet op zijn hoofd. Het heeft humor, stijl en vooral veel techniek.

De serie “De 100 van Rooijakkers”, waarin een prachtige verplaatsing van telkens hetzelfde model in een totaal andere werkelijkheid wordt vastgelegd. Haar muze, schrijver Paul Rooijakkers, staat model voor verrukkelijke fotografische hoogstandjes. Ursula draait haar hand er niet voor om.

Serie Jellyheads

De jelly puddinkjes zijn zacht, kwetsbaar en verleidelijk, evenzo het vrouwelijk lichaam.

Een prachtig hoogstandje is haar Meisje met de Parel. Met een perfecte setting, model en belichting, weet Ursula een topstuk neer te zetten, naar het beroemde werk van Vermeer.

  • Fotograaf
Ik voel en zie mijn leven in beelden. Het is mijn vak, mijn taak, om iemand in beeld te ‘vangen’. Ik ben op zoek naar het moment waarop alles klopt. Chemie, compositie, licht!

Yelly heads

De Jelly pudding is een metafoor die Ursula gebruikt voor het fragiele vrouwelijke lichaam. Jelly is zacht, kwetsbaar, aaibaar. Dit geldt ook voor het vrouwelijk lichaam.

De kunstenaar vertelt het in het Engels: A jelly is soft, fragile, touchable / palpable. This also applies to a fragile female body. Pudding is fragile, vulnerable. The human body is, as is the pudding bounded by a nearly invisible sleeve, in a human is that the skin that is pliable after a period of time, and more and more to bulge.

There may be no other kind on our planet than the woman who is constantly concerned about the body’s decay. There is no other dish that is so affected than ‘the dessert’, the pudding. For many artists, women were a main course, but maybe more dessert.

The series is therefore an ode to the woman who can be loved and admired but also can be wiped out.

 

Plastic Vegetables

Dit is een fotografische serie waarbij uitgegaan is van het medium STILLEVEN, echter in dit geval gegarneerd met verpakte groenten. De serie is gebaseerd op de manier van werken van geschilderde stillevens in de 17e eeuw. Als extra is hier het stilleven gecombineerd met de oude objecten, in samenwerking met in plastic verpakte groenten.

 

“Humor, lef en heel veel vakmanschap, that's her”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×