Wil Westerweel

Spelen met de natuurlijke lichtinval die door ramen schijnt, of de weerspiegeling in een plas water, verf bladdert van de muren, en..het is verboden toegang.

Aanvankelijk was Wil een autodidactische “alleseter”, maar al fotograferend merkte hij dat moderne architectuur en urbex-fotografie steeds meer zijn belangstelling kregen. Het fotograferen van de vergane glorie is uiteindelijk zijn grote passie geworden.

Urbex is een afkorting voor Urban (beschaving) en
Exploration (onderzoeken)

Vrijwel al zijn foto’s werden gemaakt op verboden terrein, de zogenaamde “forbidden places”. Er wordt nooit ingebroken, de gebouwen staan vaak al jaren leeg, waarbij de natuur het vaak letterlijk overgenomen heeft.

 

  • Fotograaf, Urbex
Take nothing but photos, leave nothing but footprints

Ingehouden adem.

Wel eens met ingehouden adem in een van de stoffige lockers van een verlaten fabriekspand gezeten terwijl de beheerder van het gebouw met zijn hond op enige meters afstand langsloopt?  Wil neemt je graag mee naar deze wereld, waar hij zich thuis voelt. De wereld van op tijd wegduiken, adrenaline, het stof, de kuitenbijters, het mooie licht, verbazing, de gammele houten vloeren, de beveiligers en vooral die van adembenemende locaties. Dat is Urbex Art.

Symmetrie, trappenhuizen en binnenvallend sfeer- of strijklicht hebben zijn bijzondere interesse. Wil werkt alleen met bestaand licht, dus geen flitsers, filters of lampen. Er wordt ook nooit iets in scene gezet. Compositie, een niet alledaags standpunt en een passende toning spelen daarbij ook een grote rol.

Zijn foto’s maakt Wil in Tsjechië, Slovenië, Kroatië, Polen, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Oostenrijk en België bezocht Wil afgelopen jaren al ruim 500 verlaten kerken, ziekenhuizen, kerken, fabrieken, boerderijen en kastelen.

Elke foto kan op gewenst formaat en met gewenste afwerking besteld worden.

-Dibond, 5 lagen: aluminium, kunststof, aluminium, papieren druk, lamineerlaag egen UV Straling.
-Geborsteld Aluminium, 3 lagen: aluminium, kunststof, aluminium. Op de 3de laag is de afbeelding direct op aluminium geprint.
-Plexiglas, Bij dit werk wordt de foto direct geprint op plexiglas, geen papieren druk dus.
-Dibond met plexiglas ervoor, net als Dibond, maar dan met een laag plexiglas ervoor, het kan in hoogglans en ook in matte versie.
-Dibond overgoten met epoxy liquid gloss, kunsthars,  net als dibond, overgoten met kunsthars, droogtijd van 10 dagen.

“Adembenemende locaties, de perfecte sfeer, vastgelegd om nooit meer te vergeten”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×