Impressie video

Willy Alferink

In alle porselein sculpturen die hij heeft gemaakt zijn altijd 3 porseleinen oortjes verwerkt. Dat is zijn ‘handtekening’

In zijn hoofd is er altijd beweging

Willy Alferink heeft een enorme scheppingsdrang. Hij wil eigenlijk alleen maar creëren. Hij wil ontdekken en zichzelf verrassen.
Hij geniet het meest van de weg er naar toe, het maakproces, inclusief alle uitdagingen die hij daarbij tegenkomt.

Hij houdt van diversiteit en wil niet in een hokje geplaatst worden. Hij maakt sculpturen en schilderijen van diverse materialen, onder andere het beplakken van zelf ontworpen en gemaakte sculpturen met scherven porselein. Hij houdt van kleur, interactie met zijn publiek en heeft oog voor detail.

 

  • Beeldend kunstenaar
  • Kunstschilder
Geluk, humor en het leven in al zijn facetten

Polystyreenschuim

Alle sculpturen die hij maakt zijn opgebouwd uit polystyreenschuim, verhard met glasvezeldoek en kunsthars.
De ene keer bestaat de sculptuur uit meerdere losse elementen polystyreenschuim die hij koppelt tot één geheel…maar vaak beeldhouwt hij de sculptuur uit één stuk polystyreenschuim.

Scherven en oortjes

Afwisselend beschildert Willy de sculptuur of beplakt hij ‘m met kleine scherven porselein. Het porselein komt van kringloopwinkels en rommelmarkten. Hij begint met het vastzetten van de metalen buis in de sculptuur. Het porselein knipt hij met een speciale tang. Met montagekit wordt alles vastgezet, waarna hij de sculptuur invoegt en schoonmaakt. Aan iedere sculptuur werkt Willy ongeveer drie maanden.

“de vormgeving is fantastisch”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×