Impressie video

Delft

Geïnspireerd op de bekende Delfts blauwe tegeltjes. Door de vele lagen olieverf heeft dit werk een rijke en diepe beleving van kleur.

Kunstenaar
Adolf Dijkstra
Titel
Delft
Materiaal
Olieverf
Afmeting
120 x 100 cm
Verkoopprijs
€ 1800,00
Beschikbaarheid
Te koop
In galerie aanwezig
Nee

Omschrijving

Al 15 jaar maakt Adolf zijn ‘bastions’ in allerlei vormen en technieken. Maar wat betekent het? Een bastion is een versterkt bouwwerk, bedoeld om de inhoud te beschermen tegen kwade invloeden van buiten. Dat kunnen in letterlijke zin goederen zijn, mensen en dieren maar in figuurlijke zin ook visies, gedachten en/of overtuigingen. Denk aan bijvoorbeeld een politiek bolwerk(ander woord voor bastion). Met die betekenis kun je óók bedenken dat elk mens zijn eigen bastion is.

Vertaald naar het engels betekent bastion ‘stronghold’. Sterk vasthouden dus. Zo kun je zien dat zijn schilderijen strongholds zijn van verschillende gedachten, herinneringen die je wil bewaren, koesteren en beschermen. Elk bastion is houder van een bepaalde gedachte, visie, of een herinnering enz.

Daarbij is hij opgeleid als grafisch vormgever en dat zie je wel typisch terug in zijn werk. Zijn werk past tussen de beeldtaal van Harrie Gerritz, Piet Zegveld en stadsgenoot Klaas Gubbels.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×