Impressie video

Don’t feed the birds

Door Romy van Rijckevorsel

Dit schilderij gaat over een gebeurtenis uit de jeugd van de kunstenaar.

Kunstenaar
Romy van Rijckevorsel
Titel
Don’t feed the birds
Materiaal
Acrylverf, Linnen
Afmeting
140x115 cm
Verkoopprijs
€ 2860,00
Beschikbaarheid
Te koop
In galerie aanwezig
Nee

Omschrijving

Ik zou mijn vaders vogels eten en drinken geven tijdens de vakantie van mijn ouders. En het was de eerste keer dat ik samen met mijn broer thuis was zonder onze ouders. Het ging hartstikke goed, en de weken vlogen voorbij. Een dingetje was ik echter vergeten, de vogeltjes van mijn vader. Een volle voliere! . Het was een erg hete zomer. Dus alle vogels waren gestorven! Ik vond het zo erg! Bij de plaatselijke dierenwinkels kocht ik wat nieuwe vogeltjes en hoopte dat papa het niet zou merken.

Maar uiteraard zag mijn pa meteen dat al zijn vogeltjes waren verandert. Het was echt het eerste wat hij zag toen hij thuiskwam. Hij was zei echter niets, was niet boos en was trots op mijn broer en mijzelf omdat we het zo goed hadden gedaan gedurende hun vakantie. Hij vertelde het me pas jaren later. Stiekem hadden mijn ouders wel gelachen om al die vreemde vogeltjes die nu in de voliere zaten.

We hebben er nog wel vaak om gelachen! (wat een vreselijk verhaal eigenlijk) Het is een best heftig verhaal, maar een waardevolle herinnering aan mijn vader die nooit boos werd, wat ik ook deed! En dat is eigenlijk de essentie van dit doek, onvoorwaardelijke liefde Dit schilderij is geïnspireerd op een verhaal uit mijn jeugd..

Het beginpunt van het doek is een portret “meisje met de dode vogel” van Juan de Flandes van rond 1400. (“Girl with the dead bird” Juan de Flandes 1400)

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×