Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Nectar

Door Cynthia Vandenbor

Deze vogelvrouw is een kolibrietje, volmaakt en gelukkig neergestreken tussen een bouquet vol bloemen en diertjes, geweldige details.

Kunstenaar
Cynthia Vandenbor
Titel
Nectar
Serie
Vogelvrouwen
Materiaal
Acrylverf, Linnen
Afmeting
90 x 60 x4 cm
Verkoopprijs
€ 2150,00
Beschikbaarheid
Te koop
In galerie aanwezig
Ja

Omschrijving

De vogelvrouwen van Cynthia Vandenbor hebben elk iets eigens, waardoor je er zomaar voor kunt vallen. Deze kolibri vrouw is sensueel en speels. Zij is vrij en heeft haar geluk gevonden. Nectar is haar voedsel. De vele details in het bouquet vol kleur waarin zij is neergestreken maken dit meesterwerk compleet.

Nectar

De hoge mate van ambacht waarmee Cynthia schildert zie je heel duidelijk in dit werk terug. Elke streek is raak. In de vogelvrouw zelf, haar uitdrukking van tevredenheid, het speelse, pikante en eigentijdse. Elk veertje ‘voel je’ zo geeft dit unieke werk je een hele beleving.

Al verliefd?

De inspiratie voor ‘Nectar’ kreeg Cynthia Vandenbor van een kleurrijk bloemenboeket dat zij cadeau kreeg en van foto’s van luxe interieurs met warme tinten, stoffen zoals velvet en glamour.

Deze vogelvrouw zit als een pin-up model, gecombineerd met de vele botanische kleurrijke details. Dat geeft het kunstwerk een rijke uitstraling.

SYMBOLIEK.

“De vogelvrouw staat letterlijk tussen twee werelden, de wereld van vrijheid en de wereld van gebondenheid. Een vrouw laat zich liever niet inkaderen”.

Cynthia plaatst haar vogelvrouwen tegen verschillende decors en zij experimenteert daarbij op geheel eigen wijze.

HOGE HAKKEN, VROUWELIJKE ELEGANTIE.

Vogelvrouwen zijn (bijna) altijd afgebeeld op hoog gehakte schoenen en dragen hun veren aan hun vingers, hiermee beelden ze zowel vrouwelijke elegantie als vrouwelijk venijn uit. De vogelvrouw staat letterlijk tussen twee werelden, de wereld van vrijheid en de wereld van gebondenheid. Een vrouw die zich liever niet laat inkaderen.

VRIJHEID.

Woorden als bevrijding en vrijheid lopen als een rode draad door Cynthia’s leven, zie hierin ook de symboliek van de vogelvrouw die vrij rondloopt in haar blote billen, de losse donsveertjes en de verige vingers die haar helaas niet kunnen laten vliegen hoe graag ze die vrijheid ook zou willen.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×