Impressie video

Perron 1

Door Geeske van de Molengraft

Sterke contrasten en grove materialen zorgen voor een robuuste uitstraling. Het gladde en strakke oppervlak van het plexiglas maken het werk verfijnd.

Kunstenaar
Geeske van de Molengraft
Titel
Perron 1
Materiaal
Paneel, Plexiglas, Verf met ijzerdeeltjes
Afmeting
120 x 88 x 4 cm
Oplage
Unicum
Verkoopprijs
€ 2600,00
Beschikbaarheid
Te koop, Zakelijke kunstlease
In galerie aanwezig
Ja

Omschrijving

Wachtend op de trein op Perron 1.

Op de meest alledaagse of vreemde momenten ziet Geeske ineens een beeld voor een nieuw wandobject voor zich. Vaak is het ‘s nachts in haar slaap, maar enkele maanden terug overkwam het haar terwijl ze op de trein stond te wachten.

Voor zich zag ze het verzonken spoor ingesloten tussen muren van verweerd beton met een prachtige tekening van verwering. Een sterk contrast met de strak wit gepleisterde muur die erop stond. Als kers op de taart was die muur bekroond met een zwart hekje. Geeske vond het zo’n intrigerend beeld dat ze er een foto van heeft gemaakt met de gedachte dat het vast nog weleens van pas zou komen. Die foto vormde de basis voor het wandobject Perron 1.

Het grootste deel van dit houten wandpaneel bestaat uit een grove, grijze, matte verf die in verschillende lagen is opgezet. Hierdoor ontstaat de uitstraling van beton. Door de verf zijn ijzerdeeltjes gemengd die flink zijn gaan roesten wat het geheel een extra verweerd uiterlijk geeft.
De bovenkant van het schilderij is een zwart-wit lijnenspel in acrylverf.

Beide delen worden doorklieft door een oranje plexiglas strip die van achter is aangelicht met led-verlichting die in verschillende kleuren en intensiteit instelbaar is. Het lijkt zo net of er een verlichtte trein voorbij snelt.

De afmeting van Perron 1 is 88 x 120 x 4 cm.

De levensduur van ledverlichting is niet oneindig. Lees het garantiebeleid van Atelier G.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×