2 JAAR

Het is voorbij gevlogen

Vanaf die eerste stap, is er 2 jaar gewerkt aan dit kunstpaleisje, waar iedereen zich welkom voelt.

SHE Art Gallery is geen standaard galerie, de vloeren zijn beton en liggen hier en daar wat scheef, het pand is zeker niet strak en steriel te noemen, er brandt in de winter een gezellige houtkachel en er staan wat oude Chesterfields. Gezellige deurtjes en raampartijen vormen een decor en geven sfeer.
Gelegen op een industrieterrein is dat niet wat de meeste mensen verwachten wanneer ze binnenstappen. Een grote, mooie galerie vol kunst van ruim 25 Nederlandse kunstenaars, kunst van deze eeuw.

Soms dacht ik, jee waar ben ik aan begonnen

We hebben gerend, stonden niet vaak stil. Nu eventjes, om alles op een rijtje te zetten.

We hebben in die 2 jaar van alles georganiseerd om SHE Art Gallery op de kaart te zetten. Zoals een exclusief diner door Sterrenkok Jermain de Rozario, op de galerie. 2x een Paasbrunch, een wijnproeverij, verschillende grote exposities in de galerie, en tevens talloze gast-exposities. Een grote solo expositie van Jan-Peter van Opheusden, muziek van diverse muzikanten, een verjaardagsfeest, een Kerstborrel, vele workshops, en zelfs off-site vergaderingen.  Iedere vrijdag is Interieur Adviseur Nancy van Empel in de galerie, voor interieur advies en kunstadvies.

Afgelopen maand stond SHE Art Gallery, nauwelijks 2 jaar oud, te shinen op The Affordable Art Fair in Amsterdam. Een heerlijk gevoel, dat alles waar we zo hard aan werken, al ons geduld (wat we niet echt hebben), beloond wordt.

Wat een leuk vak

Ja echt wel, het gezegde time flies…when you’re having fun, geldt zeker voor mijn vak, ik loop rond in een snoepwinkel, Kunst! Op zoek gaan naar goede kunstenaars, afspraken maken, exposities regelen, klanten benaderen, kunstadvies geven. Het is allemaal leuk. Zijn er dan ook minder leuke dingen? Ja hoor. Wanneer je de galerie binnenstapt en de gemeente heeft besloten het riool door te spoelen, en je toilet staat blank, en dat stinkt. Geen waarschuwing vooraf, bah. Of een ongelukje met een kunstwerk, het kan de beste overkomen, maar wel weer een hoop geregel. Of 2 armen die je niet meer omhoog of omlaag krijgt, na een avondje schilderijen inhangen voor de komende expositie, pijn.

Niet zeuren, zeggen we dan..en door!

De rest is wel leuk.

Schilder ik nog wel?

Hmm, nee niet zoveel dus, weinig tijd. Ik ontdekte laatst dat een werk al een heel jaar op de ezel stond. Dat was het omslag punt, hier moest ik wat aan doen.
Ik ben na gaan denken over een nieuw project, samen met ‘mijn’ kunstenaars. It’s in a DOT is hieruit ontstaan, en het is prachtig. Ik beteken de randen van de houten doeken, helemaal met de hand, en mijn kunstenaars geven invulling aan de DOT op de voorkant van het werk. I love it!

Relaties bouwen

Relaties met kunstenaar. Ja, ze zijn allemaal anders, ieder heeft zijn eigen stijl en ervaring, ik heb in 2 jaar veel geleerd, over vertrouwen, over een hechte band, over verlies, over geluk. Ik kan zeggen dat ik op dit moment een prachtige schare kunstenaars om me heen verzameld heb, waar ik heel gelukkig van wordt. Ze zijn technisch sterk, ze tonen karakter, zowel in hun werk, als in hun leven, ze zijn trouw en wij gunnen elkaar veel. Ik heb er veel voor over om hen te laten groeien, en bouw samen met hen naar een mooie toekomt in de kunst!

We vieren 2 jaar, komende zondag 17 november, 13-17 uur

Met luxe hapjes en wijn! (want daar houden we van!)

En voor iedereen die wil, ligt er een een splinternieuwe kunstcatalogus van SHE Art Gallery klaar!

Sheila

SHE Art Gallery
De Huufkes 34
Nuenen

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×