In the Spotlight | Hannelore Houdijk

Porselein, maar dan net effe anders.

Sheila Haasnoot, eigenaresse van galerie SHE Art Gallery in Nuenen, weet dat ze een pareltje in huis heeft.
‘De schilderijen van Hannelore Houdijk gaan de hele wereld over, maar nu zijn ze ook in kunstdorp Nuenen! Haar werk is zo uniek en anders dat het een geweldige aanvulling is in de galerie. Wij vertegenwoordigen vele bekende kunstenaars, zoals Loes van Delft, Alonso Arturo, Mainkunstenaars en Marlies Geldof en Hannelore past perfect tussen dit rijtje. ‘

Hannelore schildert ‘Optisch’ zoals zij het zelf noemt, van een kleine afstand lijken haar schilderijen fotografisch geschilderd, maar ga je er dichtbij staan dan zie je de kwaststreken en lijken de vervormingen van het porselein in het water haast abstracte vormen te hebben.

In januari 2020 won zij de ‘Schilderij van het jaar’ award, met haar ‘Theepot in het water’. En in 2022 won zijn weer een prestigieuze prijs als ‘Ondernemer van het jaar’ Wijdemeren.

Gooische kunstenares Hannelore Houdijk schildert en vlogt er op los. Prijzen vliegen om haar oren. Ze pakt ook dit jaar weer door met haar prachtige schilderijen van porselein in het water. Ze krijgt zelfs het Loosdrechts Museum zover dat ze haar hun antiek porselein lenen, dat ze in de Spiegelplas heeft gelegd en vervolgens geschilderd. Geweldige unieke schilderijen waar het porselein, water, licht en vervorming met elkaar spelen.

Je hersenen weten dat dit een rond bordje is’ legt Hannelore uit in haar vele vlogs. Daarin is zij heel bedreven. Ze geeft de kijker een kijkje in de keuken van haar kunstenaars leven. Van alles komt aan bod.

Binnenkort komt er een nieuwe vlog over haar kunstwerken op de grote jaarlijkse kunstbeurs ‘First Art Fair 2022’ in Amsterdam en haar nieuwe kunstwerken die ze brengt bij SHE Art Gallery in Nuenen. Zij is toegelaten tot de vaste collectie kunstenaars bij deze moderne kunstgalerie en is daar natuurlijk heel trots op, en zij op haar!

2 splinternieuwe kunstwerken van haar hand zijn ‘Stapel met melkkan’ en ‘Stapel met Splash’ beide zijn 120×120 cm en zijn net droog en al in de galerie aanwezig, daar hangt ook een van de museumporselein schilderijen en een metaal in het water schilderij, samen een indrukwekkende collectie.

Haar schilderijen misstaan niet in grote boerderijen, in luxe lofts en moderne keukens of in een sterrenrestaurant. We nodigen iedereen uit om snel een kijkje te komen nemen in de galerie in Nuenen

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×