In the Spotlight | Mainkunstenaars

‘Waarom creatief zijn het beste werkt als je samenwerkt – De kracht van twee.’

Daar staan ze dan, in hun atelier, bedekt met schorten en lasjassen, lasmaskers, lasbrillen en oorkappen, gebogen over staal.

Overal stofdeeltjes en lichtvonken. Het koude, harde, rauwe en stijve materiaal wordt getransformeerd tot een vorm, een sculptuur. Als het klaar is, is het niet alleen maar een beeldhouwwerk dat aan de muur hangt.

Het komt naar je toe, ondersteund door het steeds veranderende spel van schaduw en licht.
Hier wordt er gecreëerd, nagedacht, besproken, aangepast, gevloekt, gezaagd, gelachen, gelast en verwonderd. Hun gevoel voor humor is altijd aanwezig.

Kleine stukjes staal worden met elkaar verbonden en vormen een verhaal, een figuur, een sculptuur, een portret. Soms in opdracht, soms in vrije vorm.

Voor hen is elk werk een nieuwe kans om de stof te herontdekken, nieuwe technieken en andere invalshoeken te vinden. Altijd nieuwe mogelijkheden verkennen, gebaseerd op het niet weten, nooit op veilig spelen.

Ien Sluyters (1973) en Marjon Deul (1966) zijn kunstenaarsduo Mainkunstenaars. Beiden opgeleid aan de Kunstacademie in Arendonk (België). Tijdens hun opleiding leerden ze dat er kracht schuilt in hun samenwerking en partnerschap. Ze ontdekten de kracht van het paar. Ze maken sculpturen (van staal of klei) en assembleren kunst.

Meer lezen>>

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×