Alexander Smith

Alexander bewondert het leven, houdt van ontdekken, en blijft zichzelf met een open blik verbazen.

There are many things that can be done
I do more than one…a
nd yet I do so little

Zijn werk als kunstenaar kan het beste worden omschreven als een passie voor vakmanschap, techniek en materialen, waarbij het leerproces nooit stopt. Door middel van studies, onderzoek en uitproberen van verschillende technieken is het hem gelukt om veel kennis te vergaren, over de techniek achtergrond die bijdraagt aan zijn goed geplaveid werkgebied.

Hij is een ontdekker, en een bewonderaar van het leven. Schilderen is een van de manieren om dit te uiten. Om authentiek te zijn, kan je nooit stoppen met leren.

serie: de Lolita’s. 

Deze serie verbeeld de verwaarloosde droomwereld. een droomwereld die sprekend is wanneer wij nog jong en onschuldig zijn maar die uiteindelijk verloren gaat wanneer wij proberen te voldoen aan de eisen die ons worden opgelegd door onze omgeving.

Alexander Smith is een fijnschilder met veel vakkennis en wordt gezien als één van de meest hoogwaardige hedendaagse naturalisten. Hij heeft diverse specialisaties en heeft door de jaren heen veel inzicht verworven binnen zijn vakgebied als kunstenaar en als docent. Zijn werk wordt onder anderen beïnvloed door de Japanse kunst en het beoefenen van zen en budo.

  • Schilder
Being creative is a life force - The choice to embrace it is ours

Alexander Smith :’It has never been the subject that determines the direction. It has always been the love for all that was padding the way.’

In earlier years, the abstract ideas within the concept of human existence seem to have created a stern but unfulfilling debate within the work of Alexander Smith.

Through refining the process and finding a more deliberate connection with his work, he melted his skills with a deeper sense of wholeness that, since the start of the conception, has imbedded a strong and noticeable direction in his work.
The beauty lies in the seemingly constant movement in emptiness. An inevitable path to explore the ability to express our true origin through the medium of painting.

 

“Meester van luchten en wolken, bomen en.. alles eigenlijk.”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×