Alexander Smith

Alexander bewondert het leven met een knipoog, ziet zichzelf als een levensstudent en zijn werk als kunstenaar een onvermijdelijk gegeven waarin hij de humor terugziet.

THERE ARE MANY THINGS THAT CAN BE DONE
I DO MORE THAN ONE…AND YET I DO SO LITTLE

Zijn werk als kunstenaar kan het beste worden omschreven als een passie voor vakmanschap, techniek en materialen, waarbij het leerproces nooit stopt. Door middel van studies, onderzoek en uitproberen van verschillende technieken is het hem gelukt om veel kennis te vergaren, over de techniek achtergrond die bijdraagt aan zijn goed geplaveid werkgebied.

Hij is een ontdekker, en een bewonderaar van het leven. Schilderen is een van de manieren om dit te uiten en vooral de lol zien van hoe alles te relativeren is.
Hoewel hij in het verleden zich vooral heeft geprobeerd om zich te houden aan vaste series, denk aan de conceptions en Lolita’s, is zijn werk nu vooral voortkomend uit het besef hoe relatief alles is, een illusie zoals men wil, en dat hierin vooral het moment zelf bepalend wordt voor de beleving.

Alexander Smith is een fijnschilder met veel vakkennis en wordt gezien als één van de meest hoogwaardige hedendaagse naturalisten. Hij heeft diverse specialisaties en heeft door de jaren heen veel inzicht verworven binnen zijn vakgebied als kunstenaar en als docent. Zijn werk wordt onder anderen beïnvloed door de Japanse kunst en het beoefenen van zen en budo.

 

  • Kunstschilder
BEING CREATIVE IS A LIFE FORCE - THE CHOICE TO EMBRACE IT IS OURS

ALEXANDER SMITH – ’IT HAS NEVER BEEN THE SUBJECT THAT DETERMINES THE DIRECTION. IT HAS ALWAYS BEEN THE LOVE FOR ALL THAT WAS PADDING THE WAY.’

In vroegere jaren lijken de abstracte ideeën binnen het concept van het menselijk bestaan een streng maar onbevredigend debat te hebben gecreëerd binnen het werk van Alexander Smith.

Door het proces te verfijnen en een meer bewuste verbinding met zijn werk te vinden, smolt hij zijn vaardigheden met een dieper gevoel van heelheid dat sinds het begin van de conceptie een sterke en merkbare richting in zijn werk heeft ingebed.
De schoonheid ligt in de schijnbaar constante beweging binnen de leegte. Een onvermijdelijk pad om het vermogen om onze ware oorsprong uit te drukken en te verkennen via het medium schilderen.

“Meester van luchten en wolken, bomen en.. alles eigenlijk.”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×