Elke Meulendijks

Wonend in het prachtige tuindorp Sterksel, geniet Elke van de tuin als inspiratiebron. Ervaar het Sterksels Luminisme.

Licht

Er komt letterlijk licht bij je binnen, kijkend naar de schilderijen van Elke. Tussen het bladerdek door, achter een boomstam of gewoon als gevoel. Zij bouwt haar werken op in laagjes en daarin ontstaan vele dieptes. Het speels werken met kleuren, licht en donker en glanzende lak, doet leven ontstaan op het doek.

Elke

Haar hele leven is zij al beeldend bezig. Vormgeven aan je leven kan je op vele manieren.

  • Kunstschilder

De tuin van Elke geeft haar zoveel inspiratie dat ze wel móet schilderen.

Verliefd is ze op de meer dan honderd jarige platanen in de achtertuin die inmiddels ware musen zijn geworden. De zon, het licht, de structuren, de wind, het geluid, de seizoenen, het weer en natuurlijk de kleuren geven een ongekende variëteit aan mogelijkheden.

De vrijheid van het creatieve proces inzetten om momenten van geluk of impressies daarvan vast te leggen met alles wat ze in zich heeft drijft haar tot het maken van haar expressieve werk.

Vaak wordt haar werk aangeduid met de term ‘mixed media’ omdat ze zoveel verschillende soorten verf ( acryl- olie- en spuitverf) gebruikt die ze in lagen over elkaar heen zet. Op die manier creëert ze op subtiele wijze diepte in het werk. Zeker bij de grote doeken geeft dit een enorm ruimtelijk effect; het gevoel dat je dóór het schilderij heen in haar tuin kan stappen en even bij Elke op bezoek bent.

“een ontdekking in elk werk, vol leven”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×