Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Harry van Empel

Harry's gedachtegang is eenvoud in de kunst. Geïnspireerd door Hollandse meesters, is zijn pad aangekomen bij Mondriaan, en dat verwerkt hij in zijn heel eigen stijl.

Harry houdt van de natuur en slijt vele uren wandelend in het bos. De ideeën volgen thuis, vogels en runderen zijn vaak door hem op het doek gezet. Tegenwoordig laat Harry van Empel zich meer inspireren door meester schilders als van Gogh, Miro en Mondriaan.

Zijn nieuwste series spelen met kleur en ritme. Harry heeft het kleurenspel van Piet Mondriaan in zich opgenomen en ook weer losgelaten. Hij is vrij in kleurgebruik, techniek en heeft zijn eigen lijnenspel ontwikkeld.

Hij ziet in deze creaties zichzelf en zijn bewogen leven, vol avonturen en belevingen.

  • Kunstschilder
Want een kunstenaar gaat door

Harry (1939, Geldrop) is een man van vele beroepen.

Hij opende een eigen schoonmaakbedrijf in Canada en later een ijssalon in Eindhoven. Hij heeft 7 jaar in Canada gewoond (1962-1969), waar hij zijn eerste ervaringen met kunst heeft opgedaan. Naast alle beroepen die hij zich daar uit pure noodzaak eigen maakte, leerde hij omgaan met de kwast en verf. Helaas zijn z’n werken uit die tijd verloren gegaan in de verhuizing terug naar Nederland. Zijn echte doorbraak was pas op latere leeftijd, toen Harry’s vrije werk meer en meer verkocht werd.

Mondriaan.

Harry heeft vaak stilgestaan bij wat op dat moment zijn interesse had. Vogels, landschappen, en heel vaak andere kunstenaars, zoals Van Gogh, Mondriaan en Miro. Vandaar uit schildert hij intuïtief, vaak realisme gecombineerd met abstract, de laatste 10 jaar steeds vaker abstract.

Victory all over.

De series Victory all over en Lovely Victory, zijn de laatsten van zijn hand, geïnspireerd op werk van Piet Mondriaan. Het kleurenspel, de lijnen en het ritme die de werken in zich hebben geven Harry’s eigen bewogen wereld weer.

Eerdere abstracte werken zijn niet getiteld en bijna allemaal in bezit van privé verzamelaars. Harry maakt nog steeds nieuw werk, “want een kunstenaar gaat door” zegt hij zelf.

It’s in a DOT

De tot nu toe laatste serie met grote en kleine DOT’s, zijn gemaakt in samenwerking met galerie eigenaresse Sheila Haasnoot (zijn dochter). Deze werken zijn daardoor extra speciaal.

“De liefste man, mijn vader”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×