Janneke Bruines

Spannende keramische figuren. Mensenbeelden, dat is wat Janneke het liefst, en bijna altijd, maakt. De vorm en de mooie lijnen vangt zij in klei.

Janneke Bruines maakt speelse vrouwenfiguren, spannend, kleurig en een beetje sexy, maar zeker ook met betekenis. Ze zijn uitdagend en zelfverzekerd maar vermijden oogcontact. Ze zijn er om bekeken te worden, ze geven hun kleurig uiterlijk prijs.

Janneke Bruines speelt met klei. Ze kan het soepele materiaal iedere denkbare vorm geven en het dan laten drogen. Na de eerste stook brengt ze een aantal lagen van verschillende glazuren aan en met een tweede of derde stook krijgen de beelden hun definitieve kleuren.

  • Keramiste

Janneke Bruines

Vrouwen vormen vanaf het begin een belangrijk thema in het werk van Janneke Bruines. Zonder uitzondering zijn haar vrouwen mooi, elegant en zeker van zichzelf. Maar ze blijven geheimzinnig, ze geven zich niet bloot, ze geven zich onvolledig en waar ze veel van zich zelf laten zien, een prachtig lijf, daar zie je toch niet hun ogen, niet de spiegel van hun ziel.

“Al jaren verliefd op haar pracht-beelden”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×