Impressie video

Karin Snijders

Geïnspireerd door de mens in al zijn facetten, creëert Karin haar kunstwerken, portretten van touw, gelegd op een achtergrond zelf gestempeld met een eigen touw-stempel

RUWE RANDJES

Karin is geïntrigeerd door de mens in al zijn verscheidenheid. Dit uit zich in de vele portretten die zij maakt. Inspiratie put zij uit imperfecties. Haar liefde voor rauwe randjes, losse draadjes en grove oppervlakten zie je terug in haar werk.

UNIEK

De werken van Karin Snijders, groot of klein, zijn uniek en hebben een prachtige uitstraling. Vintage gecombineerd met modern.
Voor het stempelen van haar achtergronden heeft Karin haar eigen stempels gemaakt van touwen.
Op die achtergrond legt zij haar portretten en silhouetten ook weer van touw, lekker ruw touw, af en toe geverfd in zwart of royal blue.

De schilderijen zijn omrand met een smal aluminium frame, wat het geheel nog meer een moderne look geeft.

CAMEE

Een portret in de stijl van een vroegere camee, een dame of heer, soms een bekend persoon. Met haar eigen, mooie vintage look, met letterlijk een modern randje. Afgelopen tijd is Karin bezig geweest met het onderzoeken hoe  zij haar portretten gemaakt van touw kan combineren met het grafiek dat zij maakt met zelfgemaakte stempels van touw. Ze heeft gekozen voor een klassieke uitstraling met een knipoog. Het drukwerk doet denken aan Delftsblauwe tegeltjes, en het touwportret aan een camee. De knipoog zit hem ook in de geportretteerden, o.a. Amy Winehouse en Sneeuwwitje zijn echt van deze tijd.

  • Vlastouw kunstenaar
  • Grafiek kunstenaar
  • Docent beeldende vorming

Karin Snijders is na haar opleiding aan het St. Lucas in Boxtel zich verder gaan bekwamen in de grafiek. Ze is nu werkzaam als praktiserend kunstenaar en docent beeldende vorming.

Na jaren ervaring in de traditionele vormen van grafiek zoekt zij nu de uitdaging in het bedenken van nieuwe vormen van grafiek en combinaties van grafiek en andere vormen van kunst en materialen.

“Ik ben dol op Karin's vlastouw werken, zo heerlijk uniek!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×