Loes van Delft

Pjipje en Kakkie met cartoonische brutaliteit en verleidelijke vertedering.

Pjipje en Kakkie

De schilderijen van Loes van Delft combineren een onschuldige eigenzinnigheid met een brutaal cartoongevoel.

Door de grenzen tussen fijne penseelstreken en commercie te vervagen, zijn de personages vertederend, charmant en verbazingwekkend levendig. Door de jaren heen ontwikkelde Loes haar zeer herkenbare karakter dat ze ‘Pjipje’ noemt. Later ontwikkelde zich de lachende Kakkie, een heerlijk vrolijk figuur.

JUSTIN BIEBER WEARING LOES VAN DELFT HAND PAINTED JACKET

Aug 10, 2018

 

  • Kunstschilder

Bekroond met de Best Global Artist Award op de Amsterdam International Art Fair in 2012, is Loes van Delft sindsdien nog succesvoller en een krachtige speler op de kunstmarkt geworden.

Haar kunstwerken zijn booming en worden een enorme investering voor hedendaagse kunstverzamelaars.

De jonge bekroonde kunstenaar verovert de kunstwereld stormenderhand. Haar schilderijen zijn te zien in verschillende tentoonstellingen over de hele wereld. Ze is vertegenwoordigd in Amsterdam, Barcelona en Taiwan.

Het lijkt erop dat Loes de vonk heeft die veel kunstzielen raakt. Playboy NL magazine deed een groot deel van haar werk. In 2012 deed Loes mee aan de real life televisiedocumentaire ‘Connected’ die haar en haar werk landelijke bekendheid gaf. Ze mengt zich met de beroemdheden in Nederland en verovert de wereld van Londen tot Miami, Johannesburg tot Taipei.

Loes studeerde af aan St Lucas Art Academy, juni 2012. Tijdens haar studie liep ze stage bij creatief team Supperclub in Amsterdam, waar ze in januari 2011 haar eerste solotentoonstelling had. Ook maakte ze sneakers met Leyp op een Nederlands festival, Pinkpop, en nam deel aan het inrichten van sneakerwinkels in alle grote steden van Nederland.

Zowel de zeer gelimiteerde ArtPrints als originele schilderijen zijn te koop via SHE Art Gallery.

Begin 2021 verzamelde China’s Deji Art Museum alle originele kunstwerken van van Delft.

“Kakkie, mijn favoriet!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×