Yvon van Wordragen

Vrouwen en dieren zijn haar hoofdthema's, die zij met veel flair in brons tot leven wekt. Karaktervol en voorzien van een flinke dosis emotie is bijna elk werk uniek.

Yvon van Wordragen is een beeldend kunstenaar, die zich van jongs af aan al bezig houdt met vormgeving. Zij is begonnen met schilderen, maar zich later ook gaan toeleggen op het maken van bronzen beelden.

In haar bronzen vormen vrouwen het hoofdthema. Daarbij probeert zij haar beelden herkenbare emoties mee te geven. Sterke vrouwen, soms zwierig en vrolijk, als gingen zij dansend door het leven, maar soms ook ingetogen, verstild en in zichzelf gekeerd, maar elk met hun eigen charme. Graag geeft zij de vrouw in al haar facetten weer.

Haar bronzen dieren zijn soms aandoenlijke, bijna knuffelige beesten. Humor ontbreekt niet in deze werken in groot en klein formaat. Ook grote krachtige dieren geeft zij gestalte in brons. Grof realistisch met veel flair creëert Yvon ieder haar dieren, die inmiddels een begrip zijn geworden in Nederland en ver daarbuiten.

 

  • Beeldhouwster (Brons)
  • Kunstschilder
The most beautiful thing we can experience is the mystery of creating

Yvon werkt ook in opdracht.  Samen met de opdrachtgever komen tot een uniek beeld of schilderij voor een speciale persoon, plek of gelegenheid zoals jubilea en pensionering. Met name de bronzen beelden van Yvon zijn uitermate geschikt als relatiegeschenk of als trofee bij een prijsuitreiking. De laatste jaren krijgt deze beeldend kunstenaar ook steeds meer opdrachten voor grafmonumenten of urnen van brons. Brons kan zowel in huis, tuin als in een bedrijf worden geplaatst.

Werken vanuit hart en intuïtie is haar uitgangspunt.

Yvon exposeert bij galerieën in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland. Werk is geleverd aan overheid en particulieren in Europa, China, Amerika en Canada.

“Brons naar mijn hart”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×